Esteu aquí

El Centre d'Art Torre Muntadas en marxa

D'octubre a desembre al Prat, exposicions, beques artístiques, projectes educatius en família i de mediació cultural

Jardins de Torre Muntadas amb intervencions de Glòria Tormo i Biel Llinàs-Ada Fuentes. Fotografia d'Ada Fuentes.

dimecres, 30 setembre, 2020 - 07:30

Iniciem temporada amb les mateixes ganes de sempre i ara més que mai atenent des de l’òptica artística el que ens envolta i els nous reptes conjunturals. El programa d'Arts Visuals recupera l'activitat presencial i reactiva totes les seves propostes, això sí, posant en marxa també els protocols d'accés i de seguretat per al desenvolupament d'activitats. 

El Centre d’Art Torre Muntadas obre de nou al públic en el seu horari habitual, de dimarts a divendres de 16.30 a 20.30 h i dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h, tot prioritzant l'atenció i participació en les activitats amb cita prèvia.

Exposició Col·lectiva d'artistes del Prat i Art en Família

Reobrim, a més, amb una de les exposicions més cèlebres de la ciutat, la 44a Exposició Col·lectiva d'Artistes del Prat. Més de 80 creadors i creadores participen aquest any en la col·lectiva. Com a novetat, dediquem tres Dies d'Or a visites amb cita prèvia exclusives per als i les artistes participants més una persona acompanyant. Aquests tres dies especials són el 9, 10 i 11 d’octubre que coincideixen amb l’obertura de l’exposició. A partir del dia 13 la mostra romandrà oberta a públic general fins a completar l’aforament. També mantenim el premi del públic Artista XL, així que prepareu el vostre ull crític per votar!

Seguim amb el projecte educatiu Art en família un cap de setmana al mes: convidem les famílies a imaginar plegades i intervenir en altres projectes del programa com a creadores. Us podeu inscriure a les diferents sessions a través del web d’activitats en línia de l’Ajuntament, la primera cita és el 17 d’octubre.

Convocatòria /Unzip de projectes artístics

El suport a la creació és un altre dels objectius del programa, per tant, continuem com sempre amb els nostres canals de comunicació oberts i de proximitat: trobades i consultes, assessories, xarxes socials i un nou web! 

Estem treballant amb els 8 projectes que enguany han estat becats en la Convocatòria /Unzip 2020 i que es desenvolupen en contacte amb tota la ciutat des dels diferents nodes del programa (tots els Centres Cívics de la ciutat), centres col·laboradors (Escola d’Arts del Prat) i centres de producció artística (La Capsa i el Centre d’Art Torre Muntadas). 

Els projectes plantegen un seguit de propostes musicals, educatives, expositives,  audiovisuals, de fotografia i comunitàries que s’aniran desplegant per tota la ciutat. Durant el mes d’octubre es reuniran en dues trobades globals per preparar la presentació conjunta de la Convocatòria a la ciutat durant el Convofest, un festival de les arts que té lloc al desembre, amb voluntat de parlar sobre territoris, sostenibilitat, naturalesa, política, cures i salut.

Compartim les llavors del programa /Unzip

Finalment, la mediació i el contacte amb les comunitats artístiques i socials continua articulant-se a través de la publicació Llavors, llavors; un recull dels processos de mediació que van tenir un moment àlgid el novembre passat en la trobada de creació col·lectiva, de nom homònim, al Centre Cívic Palmira Domènech. Va ser una trobada d'artistes, persones creatives i agents culturals de la ciutat en la que vam compartir propostes i visions de futurs possibles. Aquesta publicació pretén expandir les reflexions que s’hi van generar i esdevenir un recurs per pensar-nos comunitària i creativament.

Us animem a compartir amb nosaltres totes aquestes experiències, podeu seguir la nostra programació i activitat a les xarxes (Facebook i Twitter) i a través del web.

Cultura és el que passa, com passa i com responem al que passa.

Per a assessoraments, consultes i, si sou artistes de la 44a Exposició Col·lectiva que us voleu apuntar a un del tres Dies d’Or, demaneu-nos cita prèvia a través del correu unzip@elprat.cat o al telèfon 93 478 22 37.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 setembre, 2021 - 10:00

Inici inscripcions de la nova temporada d’activitats

La Biblioteca Antonio Martín enceta a la tardor un nou cicle d'activitats i...

dijous, 16 setembre, 2021 - 09:30

IntersECCions celebra els seus cinc anys amb una publicació

S'ha presentat i fet publica en motiu de la lliçó inaugural del curs

dimecres, 15 setembre, 2021 - 15:00

Presentem la selecció d'artesanes i tallers que formaran part de L’Aparador de Festa Major 2021

Les inscripcions als tallers de L'Aparador estaran disponibles a partir del...