Esteu aquí

Diversos plafons ens conviden a gaudir i valorar el privilegiat territori del Prat

El context de desescalada, que permet fer sortides controlades, posa de relleu la importància de disposar d'un conjunt equilibrat d’espais cuidats i valuosos per garantir la qualitat de vida a la ciutat

dissabte, 23 maig, 2020 - 13:15

L'Ajuntament del Prat ha instal·lat, a diversos punts del municipi, plafons amb missatges i informacions que conviden la ciutadania a gaudir del territori privilegiat de què disposem, amb prudència i seguint les recomanacions per garantir la seguretat sanitària. El procés de desescalada del confinament, durant el qual estan permeses sortides controlades per fer exercici físic,  posa de relleu la importància de disposar d'uns espais naturals i agrícoles de qualitat, escassos en un context metropolità i difícils de trobar en altres municipis, a tocar de la ciutat.

La greu crisi sanitària, social i econòmica que patim ens fa valorar més allò que és esencial, com ho és poder gaudir d'un territori cuidat i equilibrat, com a font d'aliment, com a reservori de natura i com a espai d'esbargiment per a la ciutadania. Arran d'aquesta crisi, moltes ciutats s'estan replantejant el seu model urbanístic i de creixement. Al Prat, en canvi, la crisi està reforçant l'aposta per un model d'equilibri entre ciutat i territori pel qual s’aposta des de fa anys.

Espais destacats

Els plafons  fan referència a diversos indrets destacables del nostre territori que en aquests moments estan permetent millorar la qualitat de vida de la ciutadania durant el confinament. En aquest sentit, els plafons posen de relleu el Parc Agrari, el camí de la platja, la finca de la Ricarda, el parc del Riu o els espais naturals del Delta del Llobregat, i aporten informacions sobre cadascun d’ells. També s’hi troba el missatge que, ja que tots aquests territoris ens cuiden en un moment com aquest, és molt important que tothom col·labori en cuidar-los.

Així mateix, els plafons conviden a mirar i retratar a través seu el paisatge, mitjançant uns forats que emmarquen diversos panorames i perspectives de les moltes que es poden gaudir aquests entorns naturals i agrícoles que s'han pogut preservar i cuidar al municipi.

Mesures que cal seguir

Els plafons també informen de les diverses mesures sanitàries que cal seguir a l'hora de gaudir d'aquests espais en l'actual context epidemiològic per seguir combatent el coronavirus. També recorden la recomanació d'usar el nucli urbà per passejar i sortir fora de la ciutat a fer activitat física i recorda que el parc fluvial i la carretera de la platja s'han habilitat com a zones especialment segures per fer-la. Finalment, els plafons incorporen informació de servei sobre com evitar picades de mosquits i no embrutar els espais.

Altres senyalitzacions per garantir un espai segur per fer exercici

Aquests plafons posant en valor el territori se sumen a d'altres senyalitzacions instal·lades en aquests moments excepcionals per augmentar la seguretat sanitària. En aquest sentit,  l'Ajuntament ha senyalitzat el camí de la platja tot recordant que, per evitar contagis, la calçada que habitualment és per a vehicles motoritzats ha quedat habilitada per a les bicicletes, de tal forma que aquestes deixin lliure el carril bici i el camí per a les persones que van corrent o a peu i es pugui mantenir la distància social. També s'han instal·lat cartells a les papereres demanant a la ciutadania que les usi, tot evitant llençar mascaretes o guants a terra.

Compartir

Noticies relacionades

alcalde_pressupostos.jpg

dimarts, 11 agost, 2020 - 13:15

L'alcalde Mijoler anuncia que l’Ajuntament del Prat no cedirà al govern central els seus estalvis perquè els necessita per paliar la crisi de la covid

“Els estalvis de la gent del Prat han de servir per ajudar la gent del Prat,...

dilluns, 3 agost, 2020 - 13:00

Agents cívics nocturns treballaran pel compliment de les normes de prevenció de la COVID-19

També vetllaran per la bona convivència i civisme als espais públics durant...

divendres, 31 juliol, 2020 - 12:30

L'Ajuntament ja ha atorgat els primers 54.000 € d'ajuts a comerços que pateixen la crisi de la COVID-19

Són ajudes per facilitar que els establiments de la ciutat puguin reobrir o...