Esteu aquí

Diverses accions i activitats commemoraran el Dia de la Visibilitat Transgènere al Prat

dijous, 28 març, 2024 - 13:30

El proper diumenge, 31 de març, se celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere. Una jornada que vol posar en valor i visibilitzar la comunitat transgènere d’arreu del món i alhora sensibilitzar contra la discriminació que a vegades pateix el col·lectiu.

Amb motiu d’això, la nostra ciutat acollirà diferents accions i activitats per commemorar una de les dates importants del calendari LGTBI.

Accions de ciutat

A partir del dijous, 28 de març i fins el dimarts, 2 d’abril, la bandera transgènere estarà penjarà a la façana principal de l’Ajuntament.

Durant les mateixes dates, la Torre de l’Aigua de la plaça Catalunya lluirà amb els colors de la bandera trans.

A més, es pot visitar un banc amb els colors de la bandera trans a la plaça de l’Agricultura, inaugurat fa dos anys. L’objectiu va ser visibilitzar un lloc referent al municipi com és la ubicació del Servei d’Atenció Integral (SAI). Un servei de sensibilització, informació i acompanyament en matèria LGTBI per a persones i entitats de la ciutat.

Activitats

El proper divendres, 5 d’abril, el Cèntric Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa acollirà la visualització de “Como hojas por el viento”, de la directora Sofia Luz. Una història de dues dones trans que surten del seu país d’origen per trobar més oportunitats a un nou continent.

A continuació, es durà a terme una taula rodona per parlar de les migracions de les persones trans i de les realitats que viuen en primera persona. La taula estarà formada per Lisa Jay Fuentes, activista trans de Cuba; Melani Bacilio García, activista trans de Perú i Yoana Mata, activista trans d’Hondures.

Posteriorment, es farà la lectura d’un manifest a càrrec de l’entitat local Orgull Potablava i d’Inclusium.

Tot seguit, es donarà pas a la inauguració de l’exposició “Trans*”. Una mostra que explica la realitat trans, els seus mites i les persones rellevants del col·lectiu a la història. Hi col·labora l’artista local, Marta Mouns, amb el disseny.

Origen

El Dia Internacional de la Visibilitat Trans se celebra des de l’any 2009, quan l’activista trans americana, Rachel Crandall, va instaurar el 31 de març com a diada per donar visibilitat a les persones trans.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 22 abril, 2024 - 14:15

Clou el projecte que ha renovat les persianes del barri de Sant Cosme

El projecte es va iniciar al maig de l’any 2023, amb la pintada de 8...

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...