Esteu aquí

Diàlegs literaris al Cèntric

L’escriptora Víctor Català protagonitza la primera sessió d'aquest cicle

diàleg literari_victorcatala.jpg

dimecres, 8 abril, 2020 - 11:00

El passat mes de març es va iniciar en el Cèntric Espai Cultural el cicle Diàleg literaris, una proposta que pretén reunir en cada sessió diferents veus per conversar al voltant d’un tema o una figura literària. L’activitat, de caràcter mensual, s’erigeix com un espai de debat, de diàleg i de reflexió de la mà d’escriptors, poetes, acadèmics, intèrprets i altres noms vinculats a l’àmbit literari i artístic. El cicle té, a més, un marcat accent local, i en cada sessió compta amb la participació de veus vinculades a la nostra ciutat.

El cicle Diàlegs literaris té com a objectiu oferir una programació expandida de les línies de treball del Cèntric, especialment en el que fa referència a Lectura i Món contemporani. D’aquesta manera, l’equipament pretén arribar a un públic més ampli, tot generant nous espais complementaris de reflexió i de debat.

Recuperant la Víctor Català

En aquests primers Diàlegs literaris s’ha posat especial èmfasi en la visibilització d'autores de la nostra literatura. Així, recuperar i reivindicar la figura de Caterina Albert, escriptora que, pels condicionants de l’època, va signar la seva obra narrativa com a Víctor Català, va ser l’objectiu del primer Diàleg literari de març. En aquest marc, els assistents a la sala d’actes del Cèntric van poder gaudir de l’intens diàleg entre la professora i investigadora Margarida Casacuberta, autora del llibre Víctor Català, l'escriptora emmascarada, i la coneguda actriu Míriam Iscla, que va interpretar la Víctor Català en el documental de ficció La Víctor. La conversa va posar de relleu la qualitat de l’obra de la novel·lista, narradora, autora teatral i poetessa, a més de descobrir anècdotes i aspectes menys coneguts de la seva biografia. La vetllada va estar acompanyada de lectures de fragments de l'autora empordanesa a càrrec de les actrius locals Àngela Jové i Sílvia Sabaté.

Aquests dies de confinament són un bon moment per endinsar-se en l’obra de la Víctor Català. A la plataforma eBiblio teniu accés a algunes publicacions de l’autora. I en el dossier de lectura que ha publicat aquests dies L’Avenç del llibre "Víctor Català, l'escriptora emmascarada" trobareu un ampli ventall de recursos multimèdia per conèixer millor la vida i obra de l’escriptora.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Pessebre de la plaça de la Vila 2021

dimecres, 29 juny, 2022 - 13:45

Primera reunió de treball del pessebre de la plaça de la Vila 2022

Les persones voluntàries del Programa de Lleure la Gent Gran ja han començat a treballar en el pessebre de la plaça de la Vila d...

dimecres, 29 juny, 2022 - 12:00

La fotografia ha tornat amb força a Jardins de la Pau

Des del retorn de l’oferta formativa, el centre cívic s'ha omplert de tallers...
unzip_lablaika22.jpg

dimarts, 28 juny, 2022 - 18:45

LAIKA- Laboratori de creació

Vasos comunicants entre espais d’aprenentatge