Esteu aquí

Demà, 1 d’octubre, es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

divendres, 30 setembre, 2022 - 13:30

L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Grans. Una commemoració que pretén reivindicar la plena ciutadania de la gent gran i posar en valor la vellesa com un patrimoni col·lectiu d’experiència i trajectòria vital, que sigui la base per a la construcció d’una societat respectuosa, igualitària i de pau.

Per aquest motiu, l’Ajuntament del Prat i el Programa Municipal d’Envelliment actiu i autonomia personal es suma al manifest que ha fet públic el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat i que enguany pretén posar en valor la capacitat de les dones grans per afrontar amb èxit tot tipus de situacions desfavorables, a través de l’adaptació i la reinvenció personal.

Podeu llegir el manifest al següent enllaç.

Una gent gran activa i amb veu pròpia

El Prat és una ciutat compromesa amb la gent gran i des de fa molt anys té en marxa diferents programes i recursos per cuidar-la. Un exemple és el Programa de Lleure de la Gent Gran, que té per objectiu promocionar la vida activa i saludable amb una gran oferta de tallers i activitats. L’edició de tardor d’aquestes activitats començarà el proper dilluns 3 d’octubre.

També està en marxa l’estada de vacances, una iniciativa on un grup de gent gran del Prat passarà quatre dies a la població de Peñíscola per gaudir de diferents activitats de lleure.

Per altra banda, des de l’any passat ha tornat la revista Viure +. Un publicació feta per gent gran voluntària de la ciutat que tracta temes que són d’interès pel col·lectiu a través de: notícies, reportatges i bústies d’opinió.

Més informació

Podeu consultar tots els projectes que s’estan duen a terme a la ciutat i que involucren a la nostra gent gran aquí.

Per a més informació us podeu adreçar al Punt de la Gent Gran (De dilluns a divendres, de 9 a 13h), situat a Cases d’en Puig (Pl. Agricultura, 4); enviant un correu electrònic a gentgran@elprat.cat; o bé trucant al telèfon 93 379 00 50.

Compartir