Esteu aquí

Concentració en rebuig de la guerra a Ucraïna demà a les 19h a la plaça de la Vila

El Prat se suma a la convocatòria del món municipalista, que recorda que “la guerra mai és la solució als conflictes” i lamenta que l’atac rus “posa fi a anys d’esforços per trobar una solució pacífica al conflicte”

dilluns, 28 febrer, 2022 - 15:15

La junta de portaveus de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament del Prat ha acordat aquest dilluns, 28 de febrer, l’adhesió de la nostra ciutat a la declaració de la Federació de Municipis de Catalunya de suport a la població ucraïnesa i en rebuig a la guerra iniciada per Rússia.

 

Amb motiu d’aquesta adhesió, demà 1 de març a les 19 h, es durà a terme una concentració en rebuig per aquest conflicte, tot exigint la seva aturada immediata, a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament, com també passarà a altres pobles i ciutats de Catalunya.

 

“La guerra mai és la solució als conflictes”

La declaració de la Federació de Municipis de Catalunya adverteix que “la guerra mai és la solució als conflictes”. Per això, “davant de la injustificada intervenció militar russa sobre el territori ucraïnès”, que “posa fi a anys d’esforços per trobar una solució pacífica al conflicte de la regió”, exigeix el cessament de les hostilitats, i el restabliment del “diàleg per a la construcció de la pau”.

 

“La societat catalana i el municipalisme estem compromesos amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, com hem demostrat de forma reiterada”, recorda una declaració que se suma a la realitzada per la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau. Aquest text recorda la mobilització de la ciutadania catalana en solidaritat amb Bòsnia, contra la guerra d’Iraq i per l’acollida de refugiats de Síria.

 

Accions de suport

Paral·lelament a la convocatòria de la concentració de demà dimarts es convocarà la Taula de Nova Ciutadania i la Comissió del Prat al Món, dos dels òrgans de participació municipals encarregats de la participació de la ciutadania en termes de cooperació i interculturalitat. L’objectiu és organitzar la resposta que des de l’Ajuntament i la societat civil pratenca es donarà a les persones afectades pel conflicte.

 

A més, l’Àrea d’Acció Social i Comunitària es posarà en contacte amb les persones ucraïneses empadronades al municipi amb l’objectiu d’oferir suport i acompanyament, en aquest moments d’angoixa. Qualsevol persona provinent de les zones de conflicte i veí de la ciutat que pateixi angoixa i necessita ajuda psicològica es pot adreçar als serveis d’acompanyament corresponents.

 

Les ONG demanen que l’ajuda sigui econòmica, no material

A banda, l’Ajuntament també farà una donació de 5.000 euros a la Creu Roja, que està desplegada a la zona de conflicte per prestar suport a la població civil. Així mateix, està estudiant obrir altres vies per canalitzar ajuda a la població civil. Cal recordar que les ONG humanitàries recomanen que aquesta ajuda sigui econòmica, no material.

 

Ciutat refugi

Pel que fa a l’acollida de persones refugiades del conflicte, el Prat, que compta amb una gran una trajectòria com a ciutat refugi i de fet ja ha acollit famílies ucraïneses en el passat, està en contacte amb el Fons Català de Cooperació per participar en els diferents mecanismes d’acollida que es puguin articular.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...