Esteu aquí

Comencen les activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones

Es realitzaran una desena d’activitats en format virtual i presencial

dilluns, 10 maig, 2021 - 11:45

El proper 28 de maig és el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les dones, data que es commemora des de finals dels anys 80 i que pretén lluitar i posar de manifest els determinants socials que afecten a la salut de les dones.

Des del Departament de Salut Pública i Consum i des del Programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament es vol oferir un seguit d’activitats per sensibilitzar i garantir la salut de les dones d’arreu del món.

Activitats programades

El programa d’activitats combinarà el format presencial i el virtual.

La primera activitat és realitzarà el dimecres 12 de maig. Una xerrada en línia a càrrec de la Dra. Carme Valls, que parlarà sobre el seu darrer llibre “Mujeres invisibles para la medicina”. Activitat organitzada conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

A partir del dimarts 18 de maig, al Centre cívic Jardins de la Pau es realitzaran tot un seguit d’activitats presencials, adreçades grups reduïts i amb inscripció prèvia.

  • Destaca el cicle, “Benestar emocional i vida saludable” que constarà de dues parts. La primera, el dimarts 18 a les 18 h, una sessió formativa per aproximar-se al coneixement de les emocions. La segona, serà el dijous 20 de maig a les 9 i a les 11 h al CEM Estruch, i serà una formació sobre l’aplicació pràctica del treball de bons hàbits i el benestar a través de l’activitat física.
  • El dimarts 27 de maig, es duran a terme dues activitats: al matí,  les passejades “Salut i Dones”, unes sortides per conèixer els carrers de la ciutat dedicat a les dones importants de la història; i per la tarda la projecció un documental per aprendre sobre temes de salut i benestar emocional.
  • Un dia més tard es realitzarà la Dansa del Benestar.

El dimecres 26 maig a les 18 h, la psicòloga Alba Alfageme, realitzarà una xerrada on line sobre la Happycràcia o l’imperatiu de la felicitat. Activitat també emmarcada en els cicles de l’Aula Salut i el PratFamilies.

El cicle per commemorar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones es tancarà el dimecres 2 de juny amb la xerrada en línia “Parlar en Públic, com superar la síndrome de la impostora?. Una formació que ens donarà tècniques i recursos per aprendre a no tenir por a l’hora de fer una presentació pública.

Més informació i tot el programa a elprat.cat/dones

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...