Esteu aquí

Comença una nova edició del projecte d'aprenentatge i servei Connecta Jove

L'alumnat de 3r i 4rt d’ESO que hi participa imparteix després tallers d’informàtica i competències digitals a persones adultes de la ciutat

divendres, 3 febrer, 2017 - 12:30

Aquesta setmana ha començat una nova fase del projecte d’aprenentatge i servei (APS) Connecta Jove, en col·laboració amb l’Institut Escola del Prat, l’Institut Estany de la Ricarda i l’Institut Ribera Baixa del Prat.

L'APS és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants es formen tot intervenint sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

El projecte, desenvolupat per la Fundació Catalana de l’Esplai gràcies al suport de l’Ajuntament, fa  possible que l’alumnat de 3r i 4rt d’ESO que hi participa es formi i imparteixi després tallers d’informàtica i competències digitals a persones adultes de la ciutat. L’experiència forma part del curriculum i és, per tant, avaluable. 

Hi participen 45 alumnes

Aquesta és la 4a edició del projecte al Prat. Hi participen 10 alumnes de l’Institut Escola del Prat i de l’Institut Estany de la Ricarda que segueixen plans de diversificació curricular als seus centres, i 35 alumnes de l’Institut Ribera Baixa, que participen de la proposta educativa del servei comunitari.

En aquesta edició, els i les joves impartiran classes d’informàtica bàsica i ús de mòbils a l’Escola Pepa Colomer, a l’Equipament Cívic Delta de Llobregat, al Centre Cultural Remolar, a l’Associació de la gent gran de l’Esplai la Caixa i al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, amb persones usuàries de la Fundació Rubricatus. 

Sessions sobre impressió en 3D

Enguany, com a novetat, s’inclouran sessions formatives sobre impressió en 3D a càrrec de persones voluntàries de l’empresa Ricoh, en col·laboració amb el departament de responsabilitat social corporativa de la companyia. L’objectiu és que sigui després l’alumnat qui ho ensenyi a professorat interessat de diferents centres educatius.

L’APS és un projecte educatiu amb utilitat social. Requereix i alhora estimula un veritable treball en xarxa entre el conjunt d’agents que hi participen i enforteix el treball comunitari als territoris a on es desplega. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Tallers catala joves migrants

dimecres, 3 agost, 2022 - 10:00

Finalitzen els tallers de reforç de català per a jovent nouvingut

Aquests cursos volen facilitar l’adaptació de l'alumnat de procedència...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...