Esteu aquí

Comença un nou curs de visites guiades al territori per descobrir el patrimoni natural i la biodiversitat del Prat de Llobregat

Cada diumenge s'organitza un recorregut per un espai diferent

Carrabiners i Semàfor

dilluns, 18 setembre, 2023 - 11:15

Tornen les visites guiades per conèixer el patrimoni natural i la biodiversitat del Prat després de l’aturada dels mesos de juliol i agost. El Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat, organitza aquests itineraris, que permeten a la ciutadania descobrir cada diumenge alguns dels indrets més interessants del municipi. Les visites són gratuïtes i es duen a terme amb el guiatge d’una persona experta.

El primer diumenge de cada mes, el públic podrà conèixer la pineda de Can Camins, una de les poques zones de Catalunya que reprodueix, amb un estat de conservació excepcionalment bo, el conjunt de comunitats vegetals propi de la rereduna mediterrània, en especial, orquídies i fongs. Precisament, per preservar la seva riquesa biològica, no s’hi permet l’accés lliure i només es pot visitar en ocasions com aquesta.

A la visita guiada als Espais Naturals del Riu, el segon diumenge de cada mes, es fa un recorregut pel darrer tram i la desembocadura del Llobregat per descobrir una gran varietat d’ambients naturals, com prats humits pasturats per cavalls i estanys plens d’ànecs. Mentre que el tercer, té lloc un itinerari que, resseguint el canal de la Bunyola, arriba als edificis de Carrabiners i Semàfor, dos punts històrics que serveixen de mirador de la fauna de l’entorn.

Per últim, el quart, es realitza una visita guiada a l’estany del Remolar i la Maresma de les Filipines al terme municipal de Viladecans, a la zona limítrofa amb el Prat.

En tots els casos, les visites comencen a les 11:00 h del matí i tenen una durada d’1 hora i 30 minuts. Les persones interessades poden anar directament el dia de la visita al punt de trobada, sense necessitat de fer reserva prèvia, i el nombre màxim de participants és de 25.

 

Properes visites:

Pineda de Can Camis

Punt de trobada: Oficina de Turisme de Can Camins (Coordenades GPS 41.288442, 2.103564)

1 d’octubre, 5 de novembre, 3 de desembre

 

Espais Naturals del Riu

Punt de trobada: Punt d’informació dels Espais Naturals del Riu (Coordenades GPS 41.312697, 2.115989)

8 d’octubre, 12 de novembre, 10 de desembre

 

Bunyola - Carrabiners - Semàfor 

Punt de trobada: Aparcament dels espais naturals del Riu (Coordenades GPS 41.308806, 2.112025)

15 d’octubre, 19 de novembre, 17 de desembre

 

Maresma de les Filipines

Punt de trobada: Centre d'informació de l'Espai Natural del Remolar - Filipines (Coordenades GPS  41.278769, 2.063792) 

24 de setembre, 22 d'octubre, 26 de novembre

 

Per a més informació consulteu l’agenda d’activitats al web del Consorci per a la Protecció dels Espais Naturals del Delta del Llobregat: http://www.deltallobregat.cat/.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 09:00

16a edició del QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista

El nou curs gastronòmic al Prat de Llobregat arrenca amb el QuintoTapa Pota...

dimarts, 25 juliol, 2023 - 08:30

El Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat criden la societat de la comarca a opinar sobre el desenvolupament turístic al Baix Llobregat

L’objectiu és definir un nou Pla Estratègic més sostenible sota un marc de...

divendres, 30 juny, 2023 - 09:15

L’Ajuntament instal·la tres punts del projecte ‘Take your selfie’

Es tracta d’uns punts de fusta i metàl·lics per fer-se una fotografia ‘selfie...