Esteu aquí

Com ens relacionem a la dimensió digital?

Al cicle TAST TECH reflexionem amb perspectiva de gènere entorn dels comportaments al món on-line

divendres, 10 maig, 2019 - 10:00

Des del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa treballem per fomentar la reflexió i la conscienciació del que comporta viure en el context tan digitalitzat com és el nostre actual: ens passem el dia interactuant a través de diferents pantalles. Ja siguin mòbils, tauletes, ordinadors i altres dispositius, la realitat és que el món digital cada cop es troba més presents a la nostra vida diària i per tant, hem de tenir espais per pensar i compartir com ens influeix en tots els aspectes de la vida personal i emocional.

El TAST TECH és un cicle que organitzem per donar resposta a un espai ciutadà de reflexió digital, a partir d'un tastet d'actualitat tecnològica des de temes quotidians. En aquesta edició, abordem diferents situacions i comportaments que ens trobem quan interaccionem a les xarxes socials, aplicacions mòbils, videojocs i pàgines web que permeten les relacions, des de diferents perspectives i tipus d'interacció. Ho plantegem a través de quatre propostes, que a més s’inclouen a la programació del projecte d’igualtat Formant espais de dones 2019.

El cicle comença al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa el dijous 16 de maig, amb el taller "Els rols de la ciber-seducció", on posarem en comú els comportaments i tòpics en les apps i xarxes socials amb perspectiva de gènere a través de dinàmiques de teatre amb l'associació "Averlasailas: Teatro de lo posible". Continuarem el següent dijous 23 de maig al Centre Cívic Jardins de la Pau, amb una conversa de descobriment titulada "Videojocs: gènere i LGTBI", dinamitzada per l'experta en videojocs i gènere Marina Amores, que posarà sobre la taula les dinàmiques sexistes dins d'un àmbit tan masculinitzat com és el món gamer. La tercera activitat serà el divendres 31 de maig, una píndola digital conduïda pel Pedro Guerrero al Cèntric Espai Cultural, titulada "Com ens volen enganyar a Internet?", on tractarem de desemmascarar els perills i pors dels estafadors a la dimensió digital, que creen neguit sobretot a la gent gran. Per últim, el Centre Cívic Palmira Domènech estrena la seva programació dins del cicle TAST TECH! El dijous 6 de juny aprendrem a identificar i combatre la violència masclista a l'entorn digital en la jornada "Autodefensa digital feminista", de la mà de Donestech.

Ens encantarà comptar amb la vostra participació per poder compartir experiències i coneixements que ens facin créixer i fer un millor ús i sensibilització de les aplicacions digitals en què invertim tantes hores de vida.

Compartir

Noticies relacionades

Relat de la Festa del Voluntariat, 2019

dimarts, 16 juliol, 2019 - 10:00

Les entitats de voluntariat avaluen la darrera edició de la festa del Voluntariat

El passat dimecres la Taula d’Entitats de Voluntariat es va reunir amb les tècniques municipals del programa d...
Pas de zebra del Prat

dimarts, 16 juliol, 2019 - 08:00

S’instal•len tres nous passos de vianants elevats a proposta dels pressupostos participatius

L’execució de les obres comportarà talls puntuals entre avui i el dilluns 22...

dijous, 11 juliol, 2019 - 11:45

Persones joves nouvingudes al Prat aprofiten l'estiu per millorar el seu català

Els i les participants en tallers d'iniciació a la llengua també visiten diversos espais i equipaments de la ciutat

Una quinzena de persones joves nouvingudes a la nostra ciutat,  de diverses nacionalitats, estan aprofitant aquest mes de juliol per participar en un taller d’iniciació a la llengua catalana. A més de les classes de llengua es fan activitats ...