El Tast Tech és un cicle d'activitats organitzat pel Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa que ofereix un tastet d'actualitat tecnològica des de temes quotidians, amb la finalitat de fomentar la reflexió i la transformació social.
Al cicle "TAST TECH: Connectades", reflexionarem al voltant de les relacions al món digital i parlarem de les diferents situacions i comportaments que ens trobem quan la persona interlocutora no està físicament al davant, sinó que es troba darrere una pantalla. El cicle compta amb quatre propostes on tractarem visions diferents dels dubtes i conflictes que se'ns presenten quan interaccionem a les xarxes socials, aplicacions mòbils, videojocs i pàgines web que permeten les relacions entre usuàries.

 

Activitats del cicle TAST TECH al 2019:

ELS ROLS DE LA CIBER-SEDUCCIÓ

Dijous 16 de maig a les 18:30 h.

Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa

"Els rols a la ciber-seducció", és un taller vivenvial que tractarà la manera en què actuem quan busquem parella o relacions afectives en les xarxes socials i apps de flirteig, amb l'objectiu de considerar i prendre consciència de diverses dinàmiques que s'adopten i que es troben quan les relacions són a través del telèfon mòbil o l'ordinador, en lloc de tenir el contacte físic amb l'altra persona. Tot tractat des del teatre, amb una perspectiva d'amor i humor.

Activitat dirigida al públic femení, conduïda per Averlasailas: Teatro de lo posible

Més informació: https://www.elprat.cat/la-ciutat/guia-agenda/tast-tech-els-rols-la-ciber-seduccio

---

VIDEOJOCS: GÈNERE I LGTBI

Dijous 23 de maig a les 18:30 h.

Centre Cívic Jardins de la Pau

El feminisme és indubtablement un moviment que, per necessitat imperant, ha agafat més força que mai en els últims anys i està calant a poc a poc en tots els vessants de la societat. Com encaixa aquest moviment dins d'un sector artificialment masculinitzat i amb una comunitat especialment masclista que acostuma a amagar-se en l'anonimat? A l'activitat "Videojocs: gènere i LGTBI" reflexionarem sobre les conductes sexistes tant dins del videojoc com fora i com a poc a poc les dones estan fent més divers un mitjà que no ho ha estat per tradició a mitjançant una conversa de descobriment dinàmica.

Activitat conduïda per Marina Amores, @blissy, comunicadora audiovisual experta en videojocs i gènere

Més informació: https://www.elprat.cat/la-ciutat/guia-agenda/tast-tech-videojocs-genere-i-lgtbi

---

COM ENS VOLEN ENGANYAR A INTERNET?

Divendres 31 de maig a les 18:30 h.

Cèntric Espai Cultural

"Com ens volen enganyar a Internet?", és una píndola digital que tractarà les inseguretats i pors que sorgeixen en les relacions on-line. A hores d’ara tots coneixem les estafes clàssiques: l’estampeta, el tocomocho, el revisor del gas... Però Internet ha revifat antigues formes de frau alhora que ha creat de noves. La gent gran és especialment vulnerable, però tots hem d’estar alerta perquè els malfactors milloren els seus modus operandi cada dia, especialment a les xarxes socials. El món virtual està ple de meravelles però també de perills i, de la mateixa forma que Internet ha canviat la nostra forma de relacionar-nos, també ha canviat la forma en què els estafadors es relacionen amb nosaltres.

Activitat conduïda per Pedro Guerrero

Més informació: https://www.elprat.cat/la-ciutat/guia-agenda/tast-tech-com-ens-volen-enganyar-internet

---

AUTODEFENSA DIGITAL FEMINISTA

Dijous 06 de juny a les 18:30 h.

Centre Cívic Palmira Domènech

"Autodefensa digital feminista" és un taller per identificar i combatre la violència masclista en l'entorn digital. Es tracta d'una activitat on reflexionarem sobre la seguretat i privacitat digital a Internet així com a les xarxes socials més utilitzades, des de la perspectiva de gènere. L'objectiu de la jornada serà que les participants surtin amb estratègies individuals i col·lectives d'autodefensa.

Activitat dirigida al públic femení,  conduïda per Donestech

Més informació: https://www.elprat.cat/la-ciutat/guia-agenda/tast-tech-autodefensa-digital-feminista