Esteu aquí

Cloenda del projecte Converses Literàries

S’acomiada el curs donant veu a la comunitat implicada

divendres, 18 juny, 2021 - 10:00

El passat dimecres es va celebrar a la sala d’actes del Cèntric Espai Cultural la cloenda del projecte en xarxa Converses literàries amb la participació de part de la comunitat implicada en el projecte. Durant l’acte es va gaudir del reportatge realitzat per la Biblioteca Antonio Martín amb l’objectiu de visibilitzar les persones i els equipaments culturals i educatius que fan possible aquest projecte. Finalment es va dur a terme la lectura en veu alta de dos àlbums il·lustrats.

Les Converses Literàries

Aquest és el tercer curs que s’implementa el projecte en xarxa Converses Literàries a les escoles bressol Sol Solet i Cabusset, a les escoles Charles Darwin i Galileo Galilei i a l’Institut Estany de la Ricarda. Impulsat per la Biblioteca Antonio Martín, en el marc del programa Interseccions, potencia la conversa literària en horari lectiu i extraescolar amb voluntat de facilitar experiències de lectura crítica que, alhora, enforteixin els vincles i intercanvis entre centres educatius, famílies i la Biblioteca. 

Presentació del reportatge i lectura d’àlbums en veu alta

Després del retrobament i la benvinguda es va visionar el reportatge del projecte. Valuosos testimonis de docents, educadores, famílies i alumnat de totes les escoles implicades, dels i les especialistes de literatura infantil i de la Biblioteca Antonio Martin, van fer palès el sentit d’aquest viatge al voltant de la lectura i els àlbums il·lustrats que ha estat el projecte Converses literàries.

Tot seguit, la coordinadora del projecte va llegir dos àlbums il·lustrats. El primer d’ells, titulat El Leo no és cap extraterrestre, de David Gómez i Susana Peix, il·lustrat per Carolina Luzón, conta la vivència d’un nen amb espectre autista que no sap com comunicar-se fins que descobreix que ho pot fer a través paraules que no es pronuncien. El segon àlbum, Crictor, de Tom Ungerer, va despertar somriures a la sala, ja que es tracta d’una història original i en clau d’humor en la qual una serp esdevé la mascota d’una dona gran de la societat francesa vuitcentista. En acabar la lectura, es va convidar als assistents a iniciar una conversa i van participar els més petits de la sala.

Agraïments i lectures per a compartir

Com no podia ser d’una altra manera, en finalitzar l’acte, es va agrair la participació de tota la comunitat implicada en el projecte, que és qui l’ha fet possible. Seguidament, es va entregar a les persones assistents un guió per tal de realitzar converses literàries al voltant dels àlbums compartits, amb idees, suggeriments i propostes per a dur a terme una conversa. També es va convidar a les famílies i mestres a agafar en préstec els àlbums que es van exposar per a l’ocasió, per tal d’engrescar-los a continuar gaudint de la lectura a través de la conversa, dins i fora de l’aula.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 11:00

Al Prat recuperem els vincles! En marxa el projecte Nodum

La situació de pandèmia ha afectat de diverses maneres la vida de les persones. Als centres educatius els períodes de confinament i les mesures der...

divendres, 3 desembre, 2021 - 09:30

L'Escola Sona retorna a La Capsa

Primer concert dels combos de L'Escola d'Arts en Viu d'aquest curs 21-22

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...