Esteu aquí

Cinema i Música: Duo Chagall i el cinema de Jordi Bringué

dilluns, 19 juliol, 2021 - 16:30

Aquest proper 21 de juliol farem la tercera sessió del Cinema i Música! Enguany amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal, que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora.

Per aquesta tercera sessió, el duo Chagall acompanyarà amb música de la seva pròpia creació i la d'altres autors, el cinema de Jordi Bringué. Ells ens ho expliquen:

"El Prat Documental és un viatge en el temps, ens deixa recórrer els llocs coneguts de la nostra ciutat amb la mirada dels nostres avis, els seus desitjos i les seves il·lusions. Ens mostra el seu llegat, les grans passes que ells van caminar i que ens permeten a nosaltres gaudir del Prat com és ara. I ho fa des de la proximitat, des del detall, és ben bé com si  hi fossis. Posar-ne la música és un regal per a algú que ha viscut tant aquesta ciutat. Evoquem les persones que ens han precedit, que van decidir fer-se (i fer-nos) pratencs, i els podem acompanyar avui amb la nostra música i molt d’agraïment. Textos des del classicisme fins avui, obres de compositors cabdals de la història com Beethoven o Poulenc, fragments improvisats i cançons d’autor. Tot això i més, que no es pot explicar amb paraules, ens uneix al Duo Chagall (Daniel Claret i Míriam Farré) al cinema de Jordi Bringué."

Fermí Marimón és un reconegut director i productor cinematogràfic pratenc i, a més,  un dels cineastes de qui podrem veure les seves pel·lícules durant el cicle. Ha escrit unes paraules sobre els directors que conformen el cicle d’aquest estiu. En aquest cas, sobre Jordi Bringué, ens explica:

"A finals dels anys quaranta del segle passat un adolescent, en Jordi Bringué, va assistir al cinema Savoy de Barcelona a una projecció de cinema amateur i va quedar enlluernat. Els següents passos d'ell varen ser: crear la "Secció de Cine Amateur" de l'Agrupació Cervantes, realitzar el "Prat Documental", que avui dia es conserva com un tresor i posar en marxar el primer cine-club del Prat. Vint anys després va rodar "La Colilla" que va obtenir, fins i tot internacionalment, els més alts reconeixements.

Us esperem el dimecres a les 22h! Aquí podeu reservar les vostres entrades: https://elprat.koobin.cat/duochagall

Totes les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia. No oblideu consultar tota programació cultural de l'estiu a la pàgina de Viu la cultura

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 setembre, 2021 - 12:30

El projecte "Terra de Canvi" de Margherita Isola ha plantat la seva llavor entre les veïnes del Ribera

L'art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura entre dones són...

dijous, 16 setembre, 2021 - 10:00

Inici inscripcions de la nova temporada d’activitats

La Biblioteca Antonio Martín enceta a la tardor un nou cicle d'activitats i...

dijous, 16 setembre, 2021 - 09:30

IntersECCions celebra els seus cinc anys amb una publicació

S'ha presentat i fet publica en motiu de la lliçó inaugural del curs