Esteu aquí

Celebrem el Dia internacional dels Arxius

Coneixes l’Arxiu Municipal del Prat?

dijous, 9 juny, 2022 - 14:30

El 9 de juny  se celebra el Dia Internacional dels Arxius i coincideix amb el dia de la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, l’any 1948.

L’Arxiu Municipal del Prat es troba a l’edifici del Cèntric Espai Cultural. És un servei públic especialitzat en el tractament i la difusió de la documentació municipal. És accessible a tota la ciutadania, amb l’ànim de satisfer les necessitats d’informació i documentació i facilitar la recerca i la investigació històrica.

A l’arxiu es conserva tota la documentació generada per l’Ajuntament i alhora, acull fons documentals de procedència diversa que s'hi han integrat a través de donacions o cessions. Aquests fons són d'entitats, institucions, persones, empreses i famílies que tenen alguna vinculació amb la ciutat a títol personal o per la seva activitat. Destaquen el fons del Dr. Jaume Codina, el fons Josep Monés i Amat,  el fons històric de La Seda de Barcelona i el fons de cinema amateur pratenc. El passat dia set es va materialitzar amb la família de Gerard Giménez la donació del seu fons fotogràfic.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...