Esteu aquí

Celebrem el Dia internacional dels Arxius

Coneixes l’Arxiu Municipal del Prat?

dijous, 9 juny, 2022 - 14:30

El 9 de juny  se celebra el Dia Internacional dels Arxius i coincideix amb el dia de la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, l’any 1948.

L’Arxiu Municipal del Prat es troba a l’edifici del Cèntric Espai Cultural. És un servei públic especialitzat en el tractament i la difusió de la documentació municipal. És accessible a tota la ciutadania, amb l’ànim de satisfer les necessitats d’informació i documentació i facilitar la recerca i la investigació històrica.

A l’arxiu es conserva tota la documentació generada per l’Ajuntament i alhora, acull fons documentals de procedència diversa que s'hi han integrat a través de donacions o cessions. Aquests fons són d'entitats, institucions, persones, empreses i famílies que tenen alguna vinculació amb la ciutat a títol personal o per la seva activitat. Destaquen el fons del Dr. Jaume Codina, el fons Josep Monés i Amat,  el fons històric de La Seda de Barcelona i el fons de cinema amateur pratenc. El passat dia set es va materialitzar amb la família de Gerard Giménez la donació del seu fons fotogràfic.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions