Esteu aquí

Caminada saludable en el Dia Mundial de l'Activitat Física

Al voltant de 80 professionals i ciutadania van participar a la caminada saludable organitzada per l’Hospital de Bellvitge i l’Atenció Primària Metropolitana Sud, amb el suport de l'Ajuntament del Prat de Llobregat i el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat

Gabriel Soriano, regidor de Salut Pública i Consum, i Débora García, tinenta d'alcalde, van acompanayar la caminada en representació de l'Ârea municipal de Benestar i Salut. El Prat, 5 d'abril de 2023.

dijous, 6 abril, 2023 - 08:30

Amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, l’Hospital de Bellvitge i l’Atenció Primària Metropolitana Sud, amb el suport de l'Ajuntament del Prat i el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, van organitzar una caminada saludable. Al voltant de 80 professionals i ciutadania van participar de la caminada que va començar, de forma simultània, a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i el CAP Disset de setembre del Prat. En el decurs de la caminada pel Delta, professionals de l’hospital i de l’Atenció Primària Metropolitana Sud (APMS) van explicar perquè l’activitat física és fonamental per mantenir una bona salut. Els grups es van trobar al Parc del Riu, amb intervencions dels/de les professionals per subratllar la rellevància de l’activitat física des de diferents vessants.

Implicació de professionals de la salut i l'educació ambiental

El regidor de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament del Prat, Gabriel Soriano, va donar la benvinguda a les persones participants en la caminada en nom del consistori, que també va col·laborar de forma activa en la iniciativa promoguda des de l’HUB i l’APMS. Obrint un seguit de breus parlaments, el Dr. José González Costello, del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge, ha destacat que l’exercici físic és el primer tractament a prescriure a qualsevol persona per als factors de risc cardiovascular. En aquest sentit ha posat com a exemple les persones que han estat trasplantades de cor. Jordi García, trasplantat de cor a l’HUB i impulsor de l’associació Mou-te per la vida, ha estat un dels participants en la caminada, juntament amb d’altres pacients trasplantats i pacients agrupats en d’altres associacions, com ara AIRE, que aplega persones amb malalties pulmonars.

La Dra. Vanesa Vicens, del Servei de Pneumologia de l’hospital, ha destacat que l’exercici físic regular permet que els pulmons assoleixin la seva màxima capacitat funcional, amb tots els beneficis que això comporta per a la salut respiratòria. De la seva banda, la Dra. Rosa Planas, cap del Servei de Rehabilitació ha posat èmfasi en la necessitat de prescriure l’exercici físic com un tractament més, que necessita de la mateixa adherència per part del/de la pacient que qualsevol altre. A més, ha remarcat la diferència entre activitat i exercici físic. “Parlem d’exercici quan està pautat, i inclou tres fases: l’escalfament; la realització d’un esforç, i, per últim, el refredament”, ha afirmat. El ventall de beneficis de l’activitat física per a la salut l’ha completat la psicòloga clínica Helena Reñé, referent de Benestar Emocional Comunitari de l’Atenció Primària Metropolitana Sud, que ha posat l’accent en el benestar emocional que comporta l’exercici, “ens movem i es mobilitzen també les nostres emocions”, ha assenyalat.

Visita als espais naturals del Delta de LLobregat

Després de la primera parada al Parc del Riu, el grup ja unificat ha continuat la caminada cap els espais naturals del Delta del Llobregat, concretament a la zona de Cal Tet, on Nèstor Urios, tècnic d'Ús Públic i Educació Ambiental del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha explicat, a peu de riu, la singularitat d’una àrea excepcional per la diversitat de flora i fauna, sobretot aus, que acull. Des d’aquest punt, s’ha iniciat la tornada cap a l’HUB o bé cap al Prat, per completar uns 10 km de caminada.

Enllaç a la notícia i fotografies publicades a la web de l'Hospital de Bellvitge.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 16 abril, 2024 - 13:30

La Fira d’abril, motiu de la propera discoteca inclusiva del Prat

El proper dissabte, 20 d’abril, de 17 a 19 h, es durà terme al Casal Cívic i Comunitari – Delta, la quarta sessió d’enguany de la di...