Esteu aquí

Ban de l'alcalde per la revetlla: gaudim-la amb responsabilitat

"Perquè el temps que arriba sigui millor, cal que siguem responsables, mantinguem la distància física i seguim unes normes d’higiene tan senzilles com vitals"

dilluns, 22 juny, 2020 - 09:30

Amb motiu de la revetlla que se celebrarà dimarts 23 de juny, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha emès el ban següent:

Enguany més que mai, gaudim de la revetlla amb responsabilitat

"Pratencs i pratenques,

S’acosta un Sant Joan que serà molt especial. Cada revetlla celebrem l’arribada d’un nou temps, l’estiu. Amb la voluntat de deixar enrere els mals rotllos, encenem fogueres. I ho fem en comunitat: retrobant-nos amb el veïnat, la família i les amistats.

Aquesta revetlla moltes persones tenim unes ganes especials de deixar enrere uns mesos que han estat molt durs. Però perquè el temps que arriba sigui millor, cal que siguem responsables, mantinguem la distància física i seguim unes normes d’higiene tan senzilles com vitals.

La prudència i la responsabilitats sempre són recomanables per garantir que la nit del foc és bona. Cal anar amb cura quan encenem petards, per no prendre mal i per no fer-ne, a d’altres persones o a la natura. Hem de tenir en compte que les persones que pateixen hipersensibilitat auditiva i sensorial, o trastorns de l’espectre autista, ho passen molt malament amb la pirotècnia. També les mascotes. Així mateix, cal vigilar amb l’alcohol. I tots ens hem de comprometre a que a les nostres festes no s’exclogui, es discrimini o s’assetgi ningú. Volem sempre una revetlla antimasclista i per a tothom.

Enguany, a més, cal que evitem les aglomeracions i els actes massius. Aprofitem-ho per redescobrir els actes de petit format. Si pot ser, a casa. També és important que tinguem present que és perillós portar a sobre gel hidroalcohòlic quan encenem petards. Recordem que portar mascareta és obligatori quan no podem mantenir una distància física prudent, però que hem d’evitar apropar-la al foc. Al web de l’Ajuntament i al de Protecció Civil, trobareu detallades totes les recomanacions per viure una revetlla segura.

Per garantir aquesta seguretat, des de l’Ajuntament hem pres mesures extraordinàries. La més destacada és que la platja del Prat, com la resta de platges metropolitanes, tancarà la nit del 23 de juny per evitar aglomeracions. No s’hi podrà accedir en cotxe des de les 19 h i quedarà tancada a partir de les 20 h. Al matí següent, des de ben d’hora, ja podrem tornar a gaudir-la. A més a més, els vetlladors hauran de tancar a dos quarts d’una de la matinada, com els divendres i els dissabtes, encara que els bars puguin obrir fins a dos quarts de tres. I finalment, enguany no s’autoritzen revetlles al carrer.

Hi ha moltes entitats de cultura popular, o veïnals, que organitzaven actes com l’arribada de la flama del Canigó a la nostra ciutat o festes de barri, que enguany també s’han adaptat al context extroardinari que patim. Els agraeixo el seu compromís la seguretat sanitària i el combat contra la covid i els prometo que els rescabalarem.

Pratencs i pratenques, ara més que mai, gaudim del solstici. Això sí, ara més que mai, fem-ho amb prudència. Siguem responsables per deixar enrere els mals moments, i encetar un estiu que sigui de recuperació.

Bona i segura revetlla!"


Lluís Mijoler Martínez
L’Alcalde

 

Altres enllaços d'interès amb recomanacions per a la Revetlla de Sant Joan:

 

- Recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya

- Recomanacions específiques per a joves i adolescents per a aquesta i d'altres festes de l'estiu

 

Compartir

Noticies relacionades

Diada Nacional de Catalunya 2021. Discurs de l'alcalde Lluís Mijoler

dilluns, 13 setembre, 2021 - 10:30

Lluís Mijoler: "És al Prat on el nostre país dirimeix i decidirà com aborda el repte de l’emergència climàtica"

"Defensar el Delta del Llobregat és la forma pratenca de defensar el planeta"...

divendres, 14 maig, 2021 - 18:45

L’Ajuntament del Prat i Depana es reuneixen per abordar els reptes de protecció del Delta del Llobregat

El govern municipal agraeix a l’entitat la seva defensa dels espais naturals...

divendres, 14 maig, 2021 - 14:15

25 persones assisteixen a la represa de les trobades "Parla amb l'alcalde"

La reunió s'ha celebrat al Centre Cívic Jardins de la Pau