Esteu aquí

Avui celebrem el Dia internacional dels Arxius

Coneixes l’Arxiu Municipal del Prat?

Patrimoni_Dia internacional arxius.png

dimecres, 9 juny, 2021 - 13:00

El 9 de juny  se celebra el Dia Internacional dels Arxius i coincideix amb el dia de la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, l’any 1948.

L’Arxiu Municipal del Prat es troba a l’edifici del Cèntric Espai Cultural. És un servei públic especialitzat en el tractament i la difusió de la documentació municipal. És accessible a tota la ciutadania, amb l’ànim de satisfer les necessitats d’informació i documentació i facilitar la recerca i la investigació històrica. La titularitat de l’arxiu és de l’Ajuntament del Prat.

A l’arxiu es conserva tota la documentació generada per l’Ajuntament. Alhora, acull fons documentals de procedència diversa que s'hi han integrat a través de donacions o cessions. Aquests fons són d'entitats, institucions, persones, empreses i famílies que tenen alguna vinculació amb la ciutat a títol personal o per la seva activitat. Destaquen el fons del Dr. Jaume Codina, el fons Josep Monés i Amat,  el fons històric de La Seda de Barcelona i el fons de cinema amateur pratenc.

Enguany, els arxius catalans s’han unit per proposar una jornada diferent en la que s’ha marcat com a objectiu fer protagonista els usuaris i les usuàries sota el lema Persones – Vides – Arxius, volem transmetre que el més important pels arxius catalans és la ciutadania que utilitza els nostres serveis, sense les persones, els arxius no tenen sentit. http://patrimoni.gencat.cat/ca/DIA2020

Les diferents iniciatives portades a terme arreu del món es poden consultar a la web del Consell Internacional d'Arxius.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 16 maig, 2022 - 11:00

S'obren les preinscripcions per a L'Escola d'Arts en Viu

Del 16 al 27 de maig es pot realitzar la preinscripció a L'Escola d'Arts en...

divendres, 13 maig, 2022 - 11:00

Explosió de cultures en la 3a edició de l'Spring Festival

Una setmana d'activitats en anglès als centres educatius i culturals del Prat

dimecres, 11 maig, 2022 - 11:45

L'Ajuntament atorga 232.200 euros en 1.159 ajuts per a les activitats d'estiu

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/viulestiu