Esteu aquí

Arriba una nova edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans

Medi ambient, feminisme, col·lectiu LGBTI, la pau, la migració i el refugi

Imatge del cartell de les jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans

divendres, 8 octubre, 2021 - 16:30

Un any més tenim per davant una nova edició que serà ja la XI edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans, en la que participen 27 municipis  i 7 entitats,  i està gestionat per  la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat i el Fons Català de  Cooperació al Desenvolupament.

El nostre municipi ha vingut participant de manera molt activa en aquest projecte, des del primer any i durant aquest temps han passat un nombrosos activistes que dediquen els seus esforços i la seva vida,  en la defensa dels  Drets Humans, de vegades pagant un alt preu personal i familiar.  L’objectiu del projecte és sensibilitzar la població de les situacions de vulneració dels DDHH, visualitzar el suport i la defensa que el municipalisme català fa d’aquestes persones, cada any, el Ple Municipal del mes d’octubre, aprova una declaració institucional de suport a aquests defensors i defensores, i també donar a conèixer la tasca aquestes persones porten a terme en els seus països.

La situació de pandèmia que encara patim, i que colpeja encara amb més força els països amb més dificultats per a l’accés  i distribució de les vacunes, fa  que aquest any  les activitats de Ciutats Defensores continuïn sent en format virtual, perquè els defensors i defensores no han pogut viatjar fins aquí.

Malgrat aquesta dificultat, el nivell de qualitat i l ’interès de la temàtica abordada continua sent tant interessant com a anys anteriors.

Comptarem amb dos blocs de xerrades online, un adreçat exclusivament a alumnat dels centres docents de secundària i batxillerat,  i un altre bloc adreçat a la ciutadania.

Els temes transversals a tractar són medi ambient, feminisme, drets LGTBIQ+, pau, migració i refugi.

Les xerrades online  obertes a tothom  tindran lloc durant els mesos d'octubre i novembre,  totes a les 18 hores i es pot accedir  directament a  través del link de cadascuna de les xerrades que podreu trobar a la web www.elprat.cat/cooperacio,  ja que no cal inscripció prèvia o veure-les després a la carta.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

S’inicia la campanya “Per a un món millor, defensem la cooperació”

Impulsada pel Programa Municipal de Cooperació, Justícia, Pau i Drets Humans...
DigiGresca

dimecres, 20 octubre, 2021 - 12:45

Tret de sortida a la Digigresca, per commemorar el Dia Internacional de la Persona Voluntària

Un projecte creat per joves amb l’objectiu d’apropar-los al Voluntariat

dimarts, 19 octubre, 2021 - 14:15

El pessebre de la plaça de la Vila ja té data d’inauguració

El passat mes juliol va ser el tret de sortida als treballs per començar a elaborar el pessebre de la plaça de Vila d’enguany. Ara a l’octubre...