Esteu aquí

Arriba una nova edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans

Medi ambient, feminisme, col·lectiu LGBTI, la pau, la migració i el refugi

Imatge del cartell de les jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans

divendres, 8 octubre, 2021 - 16:30

Un any més tenim per davant una nova edició que serà ja la XI edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans, en la que participen 27 municipis  i 7 entitats,  i està gestionat per  la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat i el Fons Català de  Cooperació al Desenvolupament.

El nostre municipi ha vingut participant de manera molt activa en aquest projecte, des del primer any i durant aquest temps han passat un nombrosos activistes que dediquen els seus esforços i la seva vida,  en la defensa dels  Drets Humans, de vegades pagant un alt preu personal i familiar.  L’objectiu del projecte és sensibilitzar la població de les situacions de vulneració dels DDHH, visualitzar el suport i la defensa que el municipalisme català fa d’aquestes persones, cada any, el Ple Municipal del mes d’octubre, aprova una declaració institucional de suport a aquests defensors i defensores, i també donar a conèixer la tasca aquestes persones porten a terme en els seus països.

La situació de pandèmia que encara patim, i que colpeja encara amb més força els països amb més dificultats per a l’accés  i distribució de les vacunes, fa  que aquest any  les activitats de Ciutats Defensores continuïn sent en format virtual, perquè els defensors i defensores no han pogut viatjar fins aquí.

Malgrat aquesta dificultat, el nivell de qualitat i l ’interès de la temàtica abordada continua sent tant interessant com a anys anteriors.

Comptarem amb dos blocs de xerrades online, un adreçat exclusivament a alumnat dels centres docents de secundària i batxillerat,  i un altre bloc adreçat a la ciutadania.

Els temes transversals a tractar són medi ambient, feminisme, drets LGTBIQ+, pau, migració i refugi.

Les xerrades online  obertes a tothom  tindran lloc durant els mesos d'octubre i novembre,  totes a les 18 hores i es pot accedir  directament a  través del link de cadascuna de les xerrades que podreu trobar a la web www.elprat.cat/cooperacio,  ja que no cal inscripció prèvia o veure-les després a la carta.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...