Esteu aquí

Arriba la Festa de la Carxofa, amb activitats gastronòmiques durant març i abril

La Carxofa Prat, producte estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat, serà un any mes la protagonista de menús als restaurants, concursos, dinars populars, rutes de tapes, fires, mostres de cuina...

Carxofes a la brasa.

divendres, 3 març, 2017 - 08:15

El Prat celebra un any més la Festa de la Carxofa. Durant els mesos de març i abril, aquest producte estrella de l'horta del Parc Agrari del Baix Llobregat serà la protagonista d'un seguit d'activitats que combinaran la gastronomia amb la festa i l'orgull pels productes de qualitat i proximitat. Tot seguit s'exposen, per ordre cronològic, les activitats previstes:

Jornades gastronòmiques

Del 2 de març al 2 d'abril se celebren les vuitenes Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat. Més de 30 restaurants del Prat i d'altres municipis metropolitans ofereixen plats amb aquests dos ingredients. Les jornades, també conegudes com a Març Gastronòmic, les organitzen l'Associació Gastronomia i Turisme (AGT) i l'Ajuntament del Prat. Aquest any els menús tindran un preu entre 25 i 40 €. Més informació a www.marcgastronomic.cat

Cuina al Mercat

El dia 31 de març, el Mercat Municipal del Prat acollirà un "show cooking" o mostra de cuina en viu, dedicat a la Carxofa Prat i amb la participació del xef Joan Figueras i del gastrònom Rafa Punyet. Tots dos són membres de l'associació Cooking Grup Prat. 

Carxofada Popular

La Carxofada Popular és un dels plats forts de la Festa de la Carxofa. Més de mil persones menjaran a l'aire lliure, al parc del Fondo d'en Peixo, un dinar amb carxofes i botifarres a la brasa (10 € per als adults i 5 € el menú infantil). Aquesta jornada festiva comptarà amb paradetes d'informació ambiental, venda de productes frescos de l'horta i artesania, activitats infantils, concurs de cuina, ball de tarda... 

Escarxofa & Jazz

La pl. de Joan Garcia Nieto, davant de la Capsa, acull un any més aquest festival que combina música en directe amb un dinar d'arròs amb carxofa i altres productes frescos, cuinat per l'associació Les Escarxofes del Prat. Enguany, el dinar, a 7 €, serà d'arròs EsPratacat amb postre sorpresa. Pel que fa a l'aspecte musical, hi actuaran grups com The Limboos, Los Mambo Jambo, entre altres formacions encara per confirmar. 

Quinto Tapa Carxofa Prat

Del 12 d'abril a l'1 de maig se celebrarà una nova edició d'aquesta ruta de tapes pels bars i restaurants del Prat, organitzada per AGT. Es podran degustar tapes molt variades (tant amb carxofa com sense) acompanyades d'un quinto de cervesa. 

Fira Tapa Carxofa Prat

El cap de setmana del 22 i 23 d'abril la pl. de Blanes acollirà una nova Fira Tapa Carxofa Prat, una mostra de tapes elaborades amb Carxofa Prat i creades per restauradors i restauradores de la ciutat.També hi haurà actuacions musicals i activitats infantils. 

Mercat de Pagès 

Cal recordar que cada dissabte de 7 a 14 h, a la pl. de Pau Casals, se celebra el Mercat de Pagès del Prat, en què els agricultors locals posen directament a la venda els seus productes de temporada conreats al Parc Agrari del Baix Llobregat. El Mercat de Pagès es fa durant tot l'any, però aquests mesos la Carxofa Prat és el producte estrella. 

Xarxes socials

A les xarxes socials es farà servir el hashtag #jocarxofo per fer referència als esdeveniments relacionats amb la Festa de la Carxofa.

Cartell de la Festa de la Carxofa

Programa d'activitats (pdf - 523211 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...

dilluns, 22 juny, 2020 - 13:45

L'Ajuntament comença a retirar les pedres de la platja de Can Camins

Fa mesos que estava esperant el permís de la Generalitat per poder actuar