Esteu aquí

Arriba el Carnaval de la Ira!

Del 28 de febrer al 6 de març viurem els dies més bojos del calendari popular festiu.

dimecres, 27 febrer, 2019 - 19:15

La ciutat s'engalanarà per donar la benvinguda al Carnaval, que seguint amb el cicle dels Set Pecats Capitals, enguany tindrà com a protagonista la Ira.

Des de fa mesos, la Comissió de Carnaval treballa per preparar un Carnaval que arriba amb més ganes de gresca que mai. Durant set dies, grans i petits podran gaudir sense fre d’un bon ventall d’activitats i actes populars que ompliran de festa la nostra ciutat en honor a Sa Majestat Carnestoltes.

Dijous 28 de febrer, Dijous Gras, les protagonistes indiscutibles seran les truites, amb els concursos que es duran a terme al matí al Mercat Municipal (categoria adults) i a la tarda a la plaça de la Ira –antics Jardins de la Pau- (categoria infantil). Divendres 1 de  març, com ja és tradició, Sant Cosme es tenyirà de color i música amb la seva rua, que recorrerà els seus carrers convidant a tothom a fer xerinola.

Un any més, dissabte arriba la festa grossa, quan grups i comparses prendran els carrers. La Rua Infantil i la Rua d’Adults ompliran de màgia i disbauxa la nostra ciutat amb disfresses d’allò més originals i coreografies que de ben segur faran que tothom es mogui. Pel que fa al recorregut, enguany es manté el mateix de l’any passat.  Així doncs, la Rua Infantil sortirà del Cèntric Espai Cultural a les 18 h, continuant el recorregut pel c. de Lleida, ctra. de la Marina, av. de la Verge de Montserrat i fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma. I la Rua d’Adults sortirà del c. del Coronel Sanfeliu cantonada amb av. Onze de Setembre, continuant pel c. de Lleida, carretera de la Marina, av. de la Verge de Montserrat fins arribar a l’av. del Pare Andreu de Palma, on, davant de La Capsa, les comparses podran fer els seus lluïments.

Dimecres de Cendra serà el moment de treure al carrer mocadors i mantellines i acompanyar a ploraneres i ploraners en el comiat del difunt Rei Carnestoltes.

A més, les activitats familiars tindran un gran protagonisme durant aquest Carnaval, com el ball familiar de diumenge 3 a la pl. de Catalunya, l’espectacle infantil de dimecres 6 a la pl. de la Vila o els tallers, manualitats i contacontes que oferiran diferents dies els centres cívics de la ciutat.

Consulta tota la programació d'activitats al web de Carnava

En definitiva, una setmana de teca i gresca sense descans on només hi ha una consigna a seguir: passar-s’ho bé!

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions