Esteu aquí

Aparcaments de motos al costat dels passos de vianants per més seguretat

Aquesta mesura, que s'està aplicant progressivament i amb prioritat a les zones escolars, està inclosa al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Motos aparcades al costat d'un pas de vianants a l'entrada de l'Escola Galileo Galilei, per on cada dia lectiu hi passen centenars d'infants amb les seves famílies.

dilluns, 24 febrer, 2020 - 13:00

L'Ajuntament del Prat està situant places d'aparcament per a motocicletes al costat de passos de vianants, a fi de millorar la visibilitat tant de les persones que van a peu com dels vehicles que circulen per la calçada.

Aquesta mesura, inclosa al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Prat, s'aplica de manera prioritària als entorns d'escoles i instituts, però s'anirà estenent progressivament per tota la ciutat en els passos de vianants que presentin més problemes de visibilitat. Aquest és el cas, per exemple, quan l'aparcament dels vehicles no es en línia, sinó en bateria o semibateria, ja que la seva posició fa encara més difícil veure si s'acosta o no un cotxe per la calçada.  

La ubicació d'aparcaments de motos al costat dels passos de vianants és una de les mesures del projecte municipal Camí Escolar, que vol millorar la seguretat i l'acompanyament dels infants en els seus trajectes entre casa i l'escola.

Quan un vehicle, especialment si és gran, estaciona al costat d'un pas de vianants impedeix una bona visibilitat, tant per a les persones que van a peu com per als vehicles que circulen pel carrer. Això és especialment problemàtic en el cas d'infants -a causa de la seva petita alçada- i de persones que no s'hi veuen gaire bé. 

La mesura també serveix per treure motos aparcades a les voreres, on hi tenen prohibit estacionar.

Compartir

Noticies relacionades

Periódico Energia

divendres, 30 setembre, 2022 - 09:30

La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

El El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix...
Lllegim el riu

dijous, 29 setembre, 2022 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín participa en el projecte de ciència ciutadana "Llegim el riu", a l’entorn del riu Llobregat

El coneixement del riu per part de la ciutadania com a fórmula per la seva...
Pressupostos participatius

dimecres, 28 setembre, 2022 - 13:30

Més actuacions acabades dels pressupostos participatius

Durant les darreres setmanes, han acabat tres projectes que són el resultat...