Esteu aquí

Alimentació conscient i de proximitat per prevenir l'obesitat

L'Àrea de Benestar i Salut de l'Ajuntament del Prat té un seguit de programes que abarquen totes les edats, per fomentar els hàbits saludables

Sessió de "De l'hort al plat", al Centre Cívic Palmira Domènech.

dimecres, 3 març, 2021 - 10:15

Amb motiu del Dia Mundial de l'Obesitat, 4 de març, és adient visibilitzar alguns dels programes que els Serveis Municipals de Salut Pública i Consum adrecen als centres educatius i població en general.

La promoció dels hàbits saludables per a infants i adolescents (i les seves famílies), és un dels eixos principals del treball municipal. La infància i adolescència, són edats molt oportunes per adquirir bons hàbits, però també ho és qualsevol edat.

Dins dels projectes adreçats als centres educatius, hi ha l'activitat De l'hort al plat per a infants de 4rt d'Educació Primària, que aquests dies s'ha estat desenvolupant al Centre Cívic Palmira Domènech.

Mindfuleating

Naturalment, la qüestió d'alimentació saludable i equilibrada és transversal a la resta de projectes, i per això la segona i la quarta sessió Aula de Salut i Consum, d'aquest primer semestre s'ha dedicat a la cuina amb llegums (en família) amb Yuri Rodríguez, xef del restaurant Regust, i a l'Alimentació conscient #mindfuleating, amb Mireia Hurtado, psicòloga.

L'alimentació conscient  no és ben bé una dieta amb restriccions, sinó una forma de nodrir-nos amb consciència plena, donant-nos el temps que necessitem per gaudir dels aliments, de les olors, textures... i per veure també quins són els motius pels quals mengem: per què tenim gana (emocional)? per què tenim altres necessitats? (de confort, per ansietat...). En aquesta entrevista radiofònica de El Prat Ràdio podeu escoltar la ponent on s'explica amb més detall.

El fet d'implicar als infants a la preparació dels àpats, i  fer-ho en conjunt, també contribueix a veure la cuina de forma lúdica i un tipus d'activitat per  gaudir en companyia.

Podeu informar-vos més de l'orferta d'Educació per a la Salut en aquest enllaç

Els vídeos de les sessions passades de l'Aula de Salut i Consum els podeu veure aquí

Activitat física

A més de l'alimentació, l'activitat física és molt important per prevenir l'obesitat. L'Àrea de Benestar i salut ofereix dins del programa Prat Activitats a Casa una sèrie de vídeos amb tota mena de propostes de moviment per gaudir a casa. Que inclou un apartat dedicat a propostes vinculades a moviment i salut.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 13 abril, 2021 - 15:00

'Pregunta a una científica' en directe

El Centre Cívic Palmira Domènech i l'Escola Charles Darwin han organitzat...

dimarts, 13 abril, 2021 - 09:00

L'Escola d'Arts en Viu ofereix un programa d'accés a estudis artístics superiors

Carlos Saez defensa el repertori que presentarà a les proves d’accés al grau...
Accessibilitat contenidors

dilluns, 12 abril, 2021 - 13:00

Més de 80 actuacions per millorar l’accessibilitat de contenidors i parades d’autobús

Principalment, es taparan escocells als arbres de la via pública que...