Esteu aquí

Al setembre, la Trobada de Dones arriba a la seva 18a edició

El format serà presencial i es realitzaran activitats des del 14 al 20 de setembre

dimarts, 27 juliol, 2021 - 11:15

El proper mes de setembre la Trobada de Dones del Prat arribarà a la seva 18a edició. Ho farà a través de diferents activitats que es duran a terme del 14 al 20 de setembre, en format presencial, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.

Enguany, la trobada arriba a la seva majoria d’edat, fet que ens recorda que es tracta d’un espai consolidat a la nostra ciutat, que s’ha mantingut gràcies a la participació ciutadania i al moviment feminista del Prat.

Programa d’activitats

Les activitats requereixen d’inscripció prèvia a partir del 2 de setembre, en un programa que combina aspectes teòrics, amb tallers de creixement personal i reflexions artístiques, sempre amb perspectiva de gènere:  

  • El dimarts 14 de setembre a les 18:30 h, la sociòloga Cristina Sánchez realitzarà la xerrada “El repartiment del treball domèstic i familiar durant el confinament, serà presencialment al Centre Cívic Sant Jordi -  Ribera Baixa.
  • El dimecres 15 a les 18 h, es realitzarà un taller en línia anomenat “Respira”, amb la Núria Casanovas. Aquesta activitat forma part del cicle Aula Salut, es tracta d’un webinar amb 2 sessions més el 22 i 29 de setembre.
  • El dimecres 16, hi ha 2 activitats presencials al Centre Cívic Sant Jordi -  Ribera Baixa. A les 18 h, el taller “Autoestima i neurociència”, amb la psicòloga Carmen Boo. I a les 18:30 h, la presentació de “Terra de canvi” amb l’artista Margherita Isola, un projecte que uneix la botànica, el tèxtil i la sororitat entre les persones.
  • El dissabte 18, a les 10:30 h, es durà a terme una activitat amb el col·lectiu Mujeres Maravillas, es reflexionarà sobre el procés creatiu, el naixement dels textos i es llegiran fragments per il.lustrar l'evolució d'aquests escrits, serà a la sala escènica del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.
  • Per finalitzar, el dilluns 20 a les 18:30 h, en aquesta ocasió al Centre Cívic Jardins de la Pau, es farà un taller i presentació del projecte artísticIn Sanctus” amb Vanessa Alami i Susana Vilches

Podeu consultar tot el programa al web de la 18a edició de la Trobada de Dones.

La Trobada també es podrà seguir a les xarxes socials utilitzant el hashtag #18Trobada.

 

La imatge de la Trobada

Enguany, l’autora de la imatge de la trobada és l’artista pratenca Núria Inés, qui ha volgut representar els valors del feminisme i les cures entre dones com un rebost de farmàcia. Les il·lustracions estan basades en gerros de porcellana de farmàcia tradicional, en les dones remeieres del mediterrani i en el suport, aprenentatge i cures que s’han compartit entre les comunitats de dones al llarg del temps.

Inscripcions

Per raons d’organització i planificació totes les activitats necessiten inscripció prèvia. A partir del dijous 2 de setembre  es podran dur a terme via web a online.elprat.cat; al correu dones@elprat.cat  (indicant nom i cognom, el telèfon i el taller escollit); trucant al telèfon 93 379 00 50 ext. (5600 i 5603); o presencialment les Cases d’en Puig, Serveis de Ciutadania.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dijous, 23 setembre, 2021 - 10:00

Bafarades i onomatopeies a la Biblioteca Antonio Martín

Un nou punt de referència: el còmic de superherois