Esteu aquí

Al setembre, la Trobada de Dones arriba a la seva 18a edició

El format serà presencial i es realitzaran activitats des del 14 al 20 de setembre

dimarts, 27 juliol, 2021 - 11:15

El proper mes de setembre la Trobada de Dones del Prat arribarà a la seva 18a edició. Ho farà a través de diferents activitats que es duran a terme del 14 al 20 de setembre, en format presencial, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.

Enguany, la trobada arriba a la seva majoria d’edat, fet que ens recorda que es tracta d’un espai consolidat a la nostra ciutat, que s’ha mantingut gràcies a la participació ciutadania i al moviment feminista del Prat.

Programa d’activitats

Les activitats requereixen d’inscripció prèvia a partir del 2 de setembre, en un programa que combina aspectes teòrics, amb tallers de creixement personal i reflexions artístiques, sempre amb perspectiva de gènere:  

  • El dimarts 14 de setembre a les 18:30 h, la sociòloga Cristina Sánchez realitzarà la xerrada “El repartiment del treball domèstic i familiar durant el confinament, serà presencialment al Centre Cívic Sant Jordi -  Ribera Baixa.
  • El dimecres 15 a les 18 h, es realitzarà un taller en línia anomenat “Respira”, amb la Núria Casanovas. Aquesta activitat forma part del cicle Aula Salut, es tracta d’un webinar amb 2 sessions més el 22 i 29 de setembre.
  • El dimecres 16, hi ha 2 activitats presencials al Centre Cívic Sant Jordi -  Ribera Baixa. A les 18 h, el taller “Autoestima i neurociència”, amb la psicòloga Carmen Boo. I a les 18:30 h, la presentació de “Terra de canvi” amb l’artista Margherita Isola, un projecte que uneix la botànica, el tèxtil i la sororitat entre les persones.
  • El dissabte 18, a les 10:30 h, es durà a terme una activitat amb el col·lectiu Mujeres Maravillas, es reflexionarà sobre el procés creatiu, el naixement dels textos i es llegiran fragments per il.lustrar l'evolució d'aquests escrits, serà a la sala escènica del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.
  • Per finalitzar, el dilluns 20 a les 18:30 h, en aquesta ocasió al Centre Cívic Jardins de la Pau, es farà un taller i presentació del projecte artísticIn Sanctus” amb Vanessa Alami i Susana Vilches

Podeu consultar tot el programa al web de la 18a edició de la Trobada de Dones.

La Trobada també es podrà seguir a les xarxes socials utilitzant el hashtag #18Trobada.

 

La imatge de la Trobada

Enguany, l’autora de la imatge de la trobada és l’artista pratenca Núria Inés, qui ha volgut representar els valors del feminisme i les cures entre dones com un rebost de farmàcia. Les il·lustracions estan basades en gerros de porcellana de farmàcia tradicional, en les dones remeieres del mediterrani i en el suport, aprenentatge i cures que s’han compartit entre les comunitats de dones al llarg del temps.

Inscripcions

Per raons d’organització i planificació totes les activitats necessiten inscripció prèvia. A partir del dijous 2 de setembre  es podran dur a terme via web a online.elprat.cat; al correu dones@elprat.cat  (indicant nom i cognom, el telèfon i el taller escollit); trucant al telèfon 93 379 00 50 ext. (5600 i 5603); o presencialment les Cases d’en Puig, Serveis de Ciutadania.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

divendres, 2 desembre, 2022 - 13:45

Finalitza l’exposició “Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat”

Més 3000 persones han visitat l’exposició que analitza l’evolució demogràfica...