Esteu aquí

70 participants al directe del psicòleg Jaume Funes sobre les vivències amb infants i adolescents en confinament

Infants confinats però interconnectats. Com educar per ser persones entre pantalles. Com conviure-hi i viure amb incertesa. Descobrir com aprenen els nostres fills i filles. Com serà retrobada? Especial cura en la salut mental i vincles emocionals.

dilluns, 4 maig, 2020 - 09:15

Els departaments municipals de Salut Pública i Consum, i Educació van sumar esforços i complementar els projectes de l'Aula de Salut i Pratfamílies per convidar el psicòleg Jaume Funes a un directe d'Instagram el passat dijous a parlar de les vivències de les famílies amb infants i adolescents en confinament. Hi van participar 70 persones, en una xerrada molt intensa, en què es van posar sobre la taula alguns dels interrogants que moltes famílies i professionals tenen al voltant de la salut i l'educació.

Aquests dies s'ho estan replantejant tot: com serà la retrobada, com se sentiran infants, famílies i professionals i de quina forma s'haurà de reconstruir els espais i les relacions. Molt d'èmfasi en què no siguin infants, adolescents i joves qui paguin les conseqüències de la crisi que molt probablement es viurà. Una especial preocupació per la salut mental i la reconstrucció de vincles "molt probablement trobarem algú enfadat". Però també cal celebrar que les barreres entre famílies i escola s'han desmantellat: el professorat ha conegut què hi a la vida de cada infant (més enllà de l'activitat acadèmica), i les famílies han descobert com aprenen les seves criatures. L'ofici de docent s'ha posat molt en valor, i en aquest sentit convida a que l'educació online i el benestar digital sigui una oportunitat i no només una adaptació del que ha estat l'educació tradicional.

Jaume Funes, psicòleg i educador, té una àmplia experiència en el treball educatiu i una molt recomanable bibliografia de la qual reproduïm un extracte.

El seu "bestseller" Estima' m quan menys ho mereixi, perquè és quan més ho necessito és d'obligatòria lectura per a les famílies amb adolescents però també per a professionals de l'Educació. Molt recomanable el recentment publicat Fer de mestre quan ningú sap per a què serveix, que pren una significació més potent per la situació que estem vivint, i a punt de veure la llum Quiéreme, pero necesito que me cuentes más. Cómo educar para dar besos y abrazos, pasar de las drogas y ser persona en un mundo digital.

Jaume Funes és també molt actiu a les xarxes socials i hi ha un bloc en el qual es pot trobar molta més informació.

S'agraeix l'esforç que han fet les AMPA i els equips directius dels centres educatius del Prat per difondre el directe.

Tota la programació de #pratfamilies a elprat.cat/educacio i de l’Aula de Salut a elprat.cat/salut

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 25 maig, 2022 - 14:00

La revista Viure+ del mes de maig, ja al carrer

Una publicació elaborada i destinada a les persones grans del municipi, amb...

dimarts, 24 maig, 2022 - 09:00

Claus per gaudir de la lectura a casa: aprofitar cada moment, buscar espais tranquils i fer propostes lectores motivadores

El passat 9 de maig van compartir-se estratègies i reflexions adreçades a les...