Esteu aquí

2a Escola d’Hivern d’IntersECCions amb una vuitantena de participants

Consolidació de l'espai de treball conjunt a l'equador del curs que compta amb la participació d'agents culturals i educatius que impulsen accions del Programa IntersECCions

Escola_Hivern_IntersECCions_2019.jpg

divendres, 15 febrer, 2019 - 11:30

El darrer dia 1 de febrer es va celebrar l’Escola d’Hivern d’IntersECCions. Es tracta d'un dels espais de trobada del programa que, com ara l’Escola d’estiu o les reunions amb els equips directius, serveixen per posar en comú  el desenvolupament dels projectes i construir un relat comú i alineament entre tots els agents que construeixen el programa, coneixent així els diferents punts de vista que hi conflueixen. 

En l’Escola d’Hivern hi participen totes les persones directament relacionades amb el desenvolupament del Programa IntersECCions que s’hi vinculen des de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, els seus serveis, equipaments i entitats col·laboradores. L'Oficina tècnica del Programa, caps i tècnics/ques de cultura i educació del consistori, direccions d’equipaments culturals, persones  vinculades a entitats col·laboradores i també els i les educador/es  i dinamitzadors/es que implementen els projectes en cada un dels centre educatius, conjuntament amb les direccions i els docents implicats directament.

En total, una vuitantena de persones van participar en aquesta segona edició de l’Escola d’Hivern que va facilitar que els equips que formen el Programa es coneguessin directament, tenint així una visió global del programa i sobre qui hi està implicat.

Amb la incorporació a principis d’any del nou equip de l’oficina de tècnica del Programa IntersECCions ja s'ha desplegat l’estructura definitiva d’organització que ha de permetre treballar per la consolidació d'aquest programa de ciutat. Un dels objectius de l’Escola d’Hivern ha estat fer visible aquesta organització interna a partir d’una dinàmica participativa. Així, els participants han pogut posar cara i ulls a les persones que treballen en els diferents àmbits d’actuació del programa (lectura, educació en les arts, coneixement de la ciutat, impuls de l’anglès, i coneixement científic tècnic i digital) i també conèixer les diferents funcions que desenvolupen dins del Programa. 

L’Escola d’Hivern també ha desplegat un espai informatiu on s’ha explicat detalladament l’organigrama d’Interseccions, les funcions i els espais de coordinació i governança interns, així com les línies generals prioritàries d’actuació durant aquest curs.

  • Consolidació dels projectes de partenariat iniciats el curs anterior: projectes col·laboratius entre centres educatius i un agent extern -equipament o entitat cultural-.
  • Desplegament dels projectes en xarxa, sorgits dels laboratoris: Converses literàries; Spring Festival; Remena La Nau; Investiguem i inventem per la sostenibilitat.
  • I en darrer terme, aquest any Interseccions planteja la voluntat de posar en marxa un sistema d’avaluació del Programa

La darrera part de la sessió es va organitzar com un espai de reflexió al voltant d'una qüestió que el Programa IntersECCions planteja com un repte immediat: com connectar en l’espai no lectiu les accions dels equipaments culturals i centres educatius i comunitats educatives.  Aquest espai es va desenvolupar a partir del treball en grups de 8 a 10 persones de composició diversa (àmbits i responsabilitats). Cada grup va treballar sobre com creien que hauria de ser i fer-se aquesta connexió. El resultat de les reflexions fetes en el treball per grups es va posar en comú i actualment s’està elaborant un document que reculli aquesta reflexió conjunta, feta des de diversos punts de vista i recollint coneixements específics d’entorns de treball diferenciats.  En general el conjunt de les aportacions van coincidir en posar èmfasi en la necessitat que les accions o activitats que es vulguin posar en marxa incorporin en el seu procès de disseny i implementació a tots i totes els i les agents i comunitats que hi estiguin implicades.

Escola Hivern 2019 - IntersECCions

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...
Modalitat art i educació 2021 Cap·pilaritat

divendres, 15 octubre, 2021 - 11:15

El projecte Cap·piralitat comença les performances sobre els quatre elements al Prat

La modalitat Art i educació de la convocatòria /Unzip 2021 proposa un espai d...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...