Esteu aquí

19 d'octubre, Dia mundial contra el càncer de mama

Els hàbits saludables com l'alimentació equilibrada, el moviment adequat a cada edat i estat de salut, la reducció o l'eliminació del consum d'alcohol i tabac, el descans i la regulació de l'estrès, ajuden a la prevenció

L'enllumenat de color rosa en edificis emblemàtics és una acció de solidaritat envers les afectades que es fa a diversos indrets del món, també al Prat

dilluns, 19 octubre, 2020 - 13:00

Cada any, les voluntàries contra el càncer, amb el suport de entitats diverses de la ciutat i la col·laboració municipal organitzàvem la Tarda de Festa al voltant del 19 d'octubre per conscienciar  la població de la importància de la detecció precoç del càncer de mama, així com la necessitat d'incorporar hàbits saludables: alimentació equilibrada,  exercici i/o moviment adequat a cada edat i estat de salut, reducció o eliminació del consum d'alcohol i tabac, el descans i la regulació de l'estrès, per tal d'ajudar a la seva prevenció.

Tot i la situació actual de pandèmia que no permet l'organització d'actes populars al carrer, no hem volgut deixar passar aquesta commemoració sense tornar a recordar la importància de la detecció precoç. I sobretot, expressar la solidaritat amb les afectades i les seves famílies i amistats, en moments tan complicats pel que fa als tractaments i la recuperació. Així com la situació d'aïllament i soledat no desitjada que algunes persones en procés de curació viuen.

També hem volgut recuperar els projectes d'anys anteriors que van ser tota una sacsejada a la ciutat per la gran participació i ressò als mijtans. Recordem el #Tocateles (2017) el #Cuidateles (2018) i el projecte de l'any passat dedicat a l'alimentació conscient i saludable.

Al Prat, fèiem coincidir el Dia Mundial de la Prevenció del Càncer de Mama amb la commemoració amb el Dia de la Salut Mamària, amb qui teníem d'aliades a l'entitat local Areola, grup de suport a la criança i a l'alletament matern. Al web municipal hi ha un repositori que es pot consultar amb els diferents projectes comunitaris fets.

Adjuntem, a més, el Codi europeu contra el càncer i compartim la informació existent al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la detecció precoç i la informació publicada per l'ICO, Institut Català d'Oncologia.

Dades 2019

A Catalunya, durant el 2019, el càncer de mama ha estat el més freqüent entre les dones, i suposa el 28% del total de casos nous en aquesta població. Concretament es van diagnosticar un total de 4.528 dones i, segons dades dels Registres de Càncer poblacional de Girona i Tarragona, del Registre de Mortalitat de Catalunya i del Pla Director d’Oncologia de Catalunya, la supervivència als 5 anys de les pacients diagnosticades de càncer de mama al 2010-2014 és d’un 84%. Pel que fa als grups d'edat, el 78% dels nous casos es diagnostiquen en dones majors de 50 anys, concretament el 41% en dones més grans de 65 anys.

 

 

 

 

Codi europeu contra el càncer (pdf - 790894 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 març, 2021 - 14:45

Dimarts 9 es farà l'acte central del Dia Internacional de les Dones al Prat

El dilluns 8 es podrà veure la lectura del manifest anual a través del...

dimecres, 3 març, 2021 - 12:00

El Cèntric se suma als actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones

Els diferents serveis que integren l’equipament ofereixen propostes durant...

dimecres, 3 març, 2021 - 11:45

El 70 % de la ciutadania catalana, d’acord amb què el seu ajuntament aporti recursos als països empobrits

El Fons Català de Cooperació publica una enquesta sobre la percepció de la...