Esteu aquí

140 persones participen a la Trobada Comunitària de Sant Cosme

La Programació comunitària del barri recull més de 150 accions, projectes o recursos que donen resposta als reptes i oportunitats de millora del barri

Trobada Comunitària del Barri de Sant Cosme.

Trobada Comunitària del Barri de Sant Cosme.

divendres, 31 març, 2017 - 13:00

El passat dimecres 29 de març es va celebrar la Trobada Comunitària del Barri de Sant Cosme, amb l’objectiu d’afavorir la convivència i a la qual van participar 140 persones.

Durant la jornada es va presentar la Programació Comunitària del barri, un treball que recull les més de 150 accions, projectes o recursos que donen resposta als reptes i oportunitats de millora del barri, identificats de manera participativa en el diagnòstic de barri. Aquest treball mira al futur,  fruit de l’impuls de diverses administracions, entitats, veïns i veïnes compromesos amb el barri.

La trobada s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que impulsen l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Secretariat Gitano, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat.

L'objectiu, tant de la Trobada com de la Programació comunitària, és promoure la convivència i la inclusió social a Sant Cosme, un barri amb una gran riquesa i diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa que requereix de processos d'integració i d'intervenció comunitària per esdevenir un espai on els seus veïns i veïnes se sentin partícips, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament.

Un miler de participants

En el procés de diagnosi van participar aproximadament 1.000 persones i 140 entitats i agents col·lectius a través d’enquestes, entrevistes i espais de debat i treball.

Les persones assistents a la Trobada van coincidir a destacar la importància de la participació activa de tots els actors implicats en la vida del barri. També van incidir en què la seva mirada s’ha de dirigir cap a la comunitat i l'acció de les persones, no només per poder abordar la integració i la cohesió social, sinó també per poder prevenir la conflictivitat.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 08:00

Un estil de vida actiu té beneficis per a la cognició, la salut física i mental

Una de les conclusions de la taula rodona celebrada el passat 22 de novembre,...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...