Esteu aquí

140 persones participen a la Trobada Comunitària de Sant Cosme

La Programació comunitària del barri recull més de 150 accions, projectes o recursos que donen resposta als reptes i oportunitats de millora del barri

Trobada Comunitària del Barri de Sant Cosme.

Trobada Comunitària del Barri de Sant Cosme.

divendres, 31 març, 2017 - 13:00

El passat dimecres 29 de març es va celebrar la Trobada Comunitària del Barri de Sant Cosme, amb l’objectiu d’afavorir la convivència i a la qual van participar 140 persones.

Durant la jornada es va presentar la Programació Comunitària del barri, un treball que recull les més de 150 accions, projectes o recursos que donen resposta als reptes i oportunitats de millora del barri, identificats de manera participativa en el diagnòstic de barri. Aquest treball mira al futur,  fruit de l’impuls de diverses administracions, entitats, veïns i veïnes compromesos amb el barri.

La trobada s'emmarca en el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural que impulsen l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Secretariat Gitano, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat.

L'objectiu, tant de la Trobada com de la Programació comunitària, és promoure la convivència i la inclusió social a Sant Cosme, un barri amb una gran riquesa i diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa que requereix de processos d'integració i d'intervenció comunitària per esdevenir un espai on els seus veïns i veïnes se sentin partícips, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament.

Un miler de participants

En el procés de diagnosi van participar aproximadament 1.000 persones i 140 entitats i agents col·lectius a través d’enquestes, entrevistes i espais de debat i treball.

Les persones assistents a la Trobada van coincidir a destacar la importància de la participació activa de tots els actors implicats en la vida del barri. També van incidir en què la seva mirada s’ha de dirigir cap a la comunitat i l'acció de les persones, no només per poder abordar la integració i la cohesió social, sinó també per poder prevenir la conflictivitat.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...