Purificación Prats Moreno

La Purificación Prats Moreno té 73 anys, està jubilada i és voluntària al C.P.S. Francesc Palau des de ja fa 12 anys.

Tasques realitzades

El Centre de Promoció Social Francesc Palau, és una  associació privada sense ànim de lucre en què s’atenen persones de diferents edats i situacions. Es prioritza la promoció de la dona i l'atenció d'aquelles persones amb més risc d'exclusió social.

El Centre s’organitza i actua des del voluntariat, ja que és una bona manera d’entendre i potenciar la solidaritat i la participació de tothom en la millora de les estructures socials.

La Purificación ha estat atenent durant aquest 12 anys a moltes persones que han passat pel punt d'acollida i els ha fet a totes elles la primera benvinguda al centre, una tasca molt important a l'hora que les persones puguin començar a formar-se i a viure plenament a la nostra ciutat. Per a ella: l'experiència és molt bona. hi ha vegades que arribes al matí una mica desanimada, però quan arribes tot això se't passa, perquè estàs tot el dia en contacte directe amb les persones que venen, com sempre hi ha moguda (en el bon sentit), ara un et pregunta una cosa, l'altra una altra, el telèfon... Veig passar molta gent per aquí i els intento ajudar.

i segueix explicant-nos les seves sensacions: Saps què passa?  quan et sent bé i estàs a gust, no penses ni el temps, només en ajudar. És molt maco tenir aquest contacte directe amb les persones i poder-les ajudar, tothom vol que quan té algun problema l'ajudin, jo intento posar-me en la pell de l'altre i a partir d'aquí enténs moltes coses i pots ajudar millor.

La Purifiación està un matí a la setmana fent aquest voluntariat d'acollida al C.P.S. Francesc Palau, a banda dels molts tallers en què participa.

Una experiència positiva

En la seva experiència al punt d'acollida de Francesc Palau, per la Purificación: a diari sempre tens experiències positives! A vegades has d'animar a persones que vénen una mica compungides a demanar informació sobre els cursos que fem i els animem a que ens preguntin, que per això estem allà, per ajudar! Potser que siguin persones que fa poquet temps que estan aquí, que no saben molt bé l'idioma... però sempre els hi donem un espai d'acollida per a intentar solucionar problemes i poder-los donar formació que els hi pugui venir bé.

Aquesta és una situació que pot arribar a passar en determinats projectes de l'àmbit del voluntariat social i per als que es prepara a les persones voluntàries a través de les formacions que els hi fan les entitats.

Recomanaries aquesta experiència?

Doncs si, i tant que si. Imagina't, a banda de recomanar a les persones que tinc al voltant que vagin a fer voluntariat, el cas és que fins i tot ara fa poc temps el meu marit s'ha decidit a ajudar i també està donant un cop de mà a Francesc Palau!

Quins consells donaries a algú que vol començar a realitzar un voluntariat?

Doncs que s'arrisqui i que comenci, perquè una vegada comences, ja no pots parar, ja no ho pots deixar. És una sensació de plenitud, tu dónes i la gent et dóna. 

El voluntariat en una paraula

Sentir-te bé.

 

  • Entrevista realitzada el 3 d'octubre al Punt de Voluntariat

Projectes de voluntariat al Prat

Construïm una societat millor a través del voluntariat!

Reforç escolar

Doneu suport al procés educatiu d’infants i preadolescents.

Noves tecnologies al Punt Òmnia

Ajudeu a fer que la informàtica i les noves tecnologies siguin fàcils per a tothom.

Punt de Voluntariat

Espai d’informació i orientació per a entitats i ciutadania en matèria de voluntariat.