Setmana Europea de la Lactància Materna

Any 2018

La Setmana Europea de la Lactància Materna 2018 se centrarà en la lactància materna com a base per a una bona salut de nadons i mares per a tota la vida. La "lactància materna, fonament de la vida", és el lema per aquest any 2018. La lactància prevé la fam i la malnutrició en totes les seves formes i garanteix la seguretat alimentària per a nadons, dins i tot en moments de crisi. Sense que suposi un cost familiar extra, la lactància és una manera econòmica d'alimentar els nadons i afavoreix la reducció de la pobresa. La nutrició, la seguretat alimentària i la reducció de la pobresa són fonamentals per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Els Objectius de la SMLM2018 se centren en la relació de la lactància materna amb la nutrició, la seguretat alimentària i la reducció  de la pobresa per la qual cosa és important:

- Informar la població.

- Ancorar la lactància materna dins de diferents agendes polítiques  (salut, sostenibilitat, etc.)

- Promoure el treball conjunt i en xarxa de persones individuals i organitzacions

- Desenvolupar estratègies de difusió i suport a la lactància materna.

Totes i totes tenim un paper important per assegurar el creixement el desenvolupament i la supervivència dels infants arreu del món.

A sota, a l'apartat agenda, hi ha les activitats programades al Prat.

Any 2017

El lema mundial per a 2017 és Construir aliances per protegir la lactància materna, pel bé comú, sense conflicte d’interessos. I és que la lactància materna no és qüestió només de la mare, sinó que també es necessita la complicitat d’altres agents socials, laborals, culturals... que l’afavoreixen i protegeixin.

Recordem les recomanacions de l’OMS en relació al temps que els infants han de ser alimentats amb llet materna.
Sense entrar en judicis de valor, en relació a per què es tria  un tipus o un altre d’alimentació, convé examinar atentament les causes de l'abandonament de l’alletament matern. Amb més recolzament, facilitats i assessorament a les mares, amb millors mesures de conciliació laboral, personal i familiar i incrementant el valor social de  les tasques de cura i criança, podem arribar a una situació millor per a tothom.
Des de fa anys, al Prat, es commemora la Setmana europea de la lactància materna; promoguda per Areola de Grup de suport a l’alletament matern i a la criança que organitza al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa trobades periòdiques cada primer dimecres i tercer dimarts de mes, de 15.30 a 17 h.
A nivell mundial, l'any 2017 es va celebrar el 25è aniversari. La setmana mundial de la lactància materna, instaurada oficialment per l’OMS i UNICEF,  l’any 1992. A  Europa, hi ha l’acord de fer actes de commemoració a primers d’octubre, per afavorir la participació i una major incidència, la data s'ha escollit perquè coincideix amb la setmana 41 que és el termini que acostuma a tenir un embaraç que s'ha iniciat l'1 de gener.
Al Prat, hi haurà les següents activitats de commemoració, us animem a participar i donar difusió. Més informació a www.elprat.cat/salut  A/e: salut@elprat.cat  


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Carregant cursos...

Carregant cursos...

Mitjans de comunicació