Esteu aquí

Sí que es pot

Desembre 2019

El resultat de les eleccions generals, les segones aquest any, ha validat de nou la voluntat d’una majoria progressista a l’Estat. Aquesta majoria ha estat especialment marcada en ciutats com la nostra. Poques hores després de la jornada electoral, Sánchez i Iglesias escenificaven un principi d’acord amb la seva abraçada, que moltes persones han interpretat com la pipa de la pau.


Ara cal cercar una majoria per a la investidura, i en això se centren totes les converses amb la resta de partits, regionals i nacionalistes, per obtenir vots positius en primera o segona ronda. És imprescindible que hi hagi un exercici de responsabilitat política, institucional i històrica, que permeti bastir ponts i establir diàleg, per donar al conjunt del país l’estabilitat que necessita. Hem exigit un govern d’esquerres i de progrés, més enllà dels noms i les cadires, que derogui la reforma laboral, que reverteixi les retallades a la sanitat i educació públiques, que aporti recursos per la lluita contra la violència masclista, que es cregui la urgència de la transició energètica, que doni eines als municipis per fer polítiques al servei del veïnat i que posi un horitzó de solucions als conflictes territorials del país.

Per què no podem creure que un acord estable és possible? Al Prat les forces polítiques d’esquerres hem aprovat una moció, que pretenia trobar un consens entorn del conflicte entre Catalunya i Espanya arran de la sentència del procés. Hem posat en pràctica l’art de fer política i acceptar renúncies per trobar objectius comuns: la convivència, el respecte i els anhels d’avançar cap a una solució. ERC, Podemos, PSC i El Prat En Comú hem aprovat un text de rebuig a la politització del conflicte territorial, i que es compromet a posar l’exemple de la ciutat com a model de diàleg i concertació. I tant, que es pot!


Alba Bou Jordà

@elPratenComu
 

Opinions d'altres mesos