Esteu aquí

Seguim sumant republicanisme

Desembre 2019

Ha passat una altra cita electoral i només podem agrair als 5.170 pratencs i pratenques el suport que ens vàreu donar a les eleccions generals del #10N. Amb aquests resultats es confirma que el republicanisme surt clarament reforçat al Prat. A hores d’ara ja supera el 20 % de suport popular, cosa que es tradueix en unes 1.000 persones més que han volgut apostar per una opció que busca una societat més cohesionada i més igualitària i, sobretot, un país que respecti els drets i les llibertats individuals, on les diferències amb les idees polítiques no es duguin als tribunals.

En l’àmbit local, al ple vam aprovar una declaració institucional per a l’eliminació de la violència contra les dones, que es commemora el 25N. Hem d’acabar amb aquesta xacra social! És més: hem d’acabar amb qualsevol xacra social d’aquesta mena. Per això faig una proposta per a l’any vinent: commemorem també el 20N com a Dia Internacional de la Memòria Transsexual. Fem visible la situació de vulnerabilitat d’aquest col·lectiu; lluïm a la façana de l’ajuntament la bandera trans. Parlem de normalitzar la diversitat social, mentre des d’Esquerra considerem que hem de diversificar la normalitat, i aquest acte pot ser un bon inici.

Volem ressaltar la feina feta i promoguda per Esquerra per arribar a consensuar una moció de rebuig contra la sentència que condemna a 13 anys els nostres presos polítics. No hi ha res tan enriquidor com seure a taula, posar les idees damunt i debatre fins a consensuar un text al qual tots li trobaríem mancances, però que va permetre que l’Ajuntament del Prat rebutgés la sentència i reclamés la sortida immediata de la presó dels presos polítics i el retorn de l’exili, i que es busqui una sortida democràtica i dialogada al conflicte entre Catalunya i l’Estat.

 

Jordi Ibern i Tortosa
@ERC_ElPrat 

Opinions d'altres mesos

Juliol 2020

La teva veu a l'Ajuntament (II)

Jordi Ibern i Tortosa

Juny 2020

La teva veu a l'Ajuntament

Jordi Ibern i Tortosa

Maig 2020

Cap persona pot quedar enrere

Jordi Ibern i Tortosa