Esteu aquí

Preparades per votar quan calgui

Febrer 2021

Que necessitem eleccions al Parlament de Catalunya és un fet que tothom comparteix: després de la inhabilitació del president, l’interinatge del govern català no està a l’altura del moment que ens toca viure.

Que la data del 14 de febrer s’havia d’ajornar també era un acord de la majoria de partits, a tenor de les recomanacions de les autoritats sanitàries en un context de pandèmia descontrolada. Ara bé, resultava impensable que el decret d’ajornament no estigués jurídicament ben construït, i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’hagi pogut suspendre.

Tot plegat, un bon ridícul.

Independentment de la data en què siguin, les eleccions són necessàries i decisives per a Catalunya i per a Espanya. Cal fer fora el govern que no ha sabut gestionar els pitjors moments de la crisi sanitària, que no adopta les mesures de compensació que els sectors més castigats per la crisi econòmica necessiten per mantenir-se vius i que no està sabent protegir els més vulnerables davant la crisi social; un govern, a més, que està demostrant el pitjor de si mateix en el procés de vacunació contra la covid-19.

Necessitem construir una alternativa des del feminisme i l’ecologia, que garanteixi el treball digne i uns serveis públics de qualitat, que respongui a la crisi social i econòmica generada per la covid com ho estem fent a la nostra ciutat amb l’estratègia “Ara més que mai, el Prat”: reconeixent les tasques de cura, defensant sistemes públics com el de la sanitat, lluitant per la justícia social i impulsant la transició ecològica. Així haurà de ser la reconstrucció, si la volem per a totes.

 

Alba Bou Jordà
@elPratenComu
 

Opinions d'altres mesos

Gener 2021

Un Nadal difícil

Alba Bou Jordà

Desembre 2020

Cal algú al volant

Alba Bou Jordà