Esteu aquí

Ni una més

Gener 2020

Aquest cop ha passat a casa. El primer dilluns de desembre, tan sols una setmana després d’omplir la plaça pel 25-N, la nostra ciutat era colpejada per l’assassinat masclista d’una veïna pratenca. #SiEnsToquenAUnaEnsToquenATotes.

Sempre, amb totes i cadascuna de les morts, l’ànima feminista se’n ressent. Aquesta ha estat la maleïda primera vegada que hem de lamentar-ho al Prat. El masclisme, el patriarcat, és arrelat arreu de la societat, sense patró d’edat, provinença, classe social o creença. Però la crueltat amb què aquesta realitat s’ha plantat davant nostre ens ha fet trontollar a totes. I a tots. #CapAgressióSenseResposta.

Però no defallim. Som una ciutat progressista, que creix amb els valors de la igualtat. Tenim una govern feminista, amb una regidoria de Feminismes i LGTBI que es nodreix de la feina feta per totes les generacions de pratenques valentes. Som una ciutadania conscient, que va respondre de manera immediata i massiva en contra de l’agressió. Vam aprendre de les pioneres feministes, creadores del primer centre de planificació familiar de l’Estat, en ple franquisme. Som una ciutat amb un servei d’informació i assessorament públic i gratuït per a les dones, el SIAD, que n’ha acompanyat i n’acompanya moltes fins a sortir del cercle de violència. No esteu soles. #LaRevolucióSeràFeminista.

No ens rendirem. De la ràbia que neix dins de totes i tots nosaltres en surt la força per seguir la lluita. Seguirem reivindicant educació en la igualtat, equiparació salarial, acabar amb els estereotips de gènere, protecció efectiva per a les víctimes i les seves famílies... Seguirem construint #ElPratAntimasclista. #NiUnaMés.

 

Alba Bou Jordà
@elPratenComu
 

Opinions d'altres mesos

Febrer 2020

Anem per feina

Alba Bou Jordà

Desembre 2019

Sí que es pot

Alba Bou Jordà

Novembre 2019

L'art de fer (bona) política

Alba Bou Jordà