Esteu aquí

L’urbanisme de les persones per al Prat del futur

Febrer 2022

L’urbanisme de les ciutats s’associa, sovint, amb grans intervencions: obres als carrers, noves construccions i modernització de les infraestructures. I és així, sens dubte. Però fer urbanisme implica no només intervenir en l’esquelet de la ciutat, sinó cuidar-ne també la pell; implica pensar en els aspectes culturals i relacionals de la gent que viu en un entorn, en un territori; pensar en les persones. I una ciutat pensada per a les persones és una ciutat que combat la desigualtat social i que accepta la diversitat, admetent diferents maneres de viure i d’habitar l’espai comú.

Durant els mesos vinents, la nostra ciutat començarà a veure moviment d’obres. Seran els primers passos després de mesos de treball invisible, de processos de participació ciutadana i de reflexió sobre com impulsar la reactivació davant de la crisi de la covid, que ens van portar a redibuixar les prioritats de l’espai urbà del Prat.Seran treballs a l’avinguda del Canal, que esdevindrà un nou gran eix verd de nord a sud; a la plaça 17 de Setembre; al passeig Ramon Codina; a l’Institut Escola Pepa Colomer; al CEM Estruch; al carrer Frederic Soler; al carrer Castella... i fins a una trentena d’intervencions més.

Impulsem la reconversió dels carrers i places pensant en els vianants, en els infants, en la gent gran, en l’accessibilitat, en la salut i la seguretat de totes nosaltres. En definitiva: pacifiquem l’espai públic. També millorem els equipaments educatius i esportius, tenint en compte les necessitats de les usuàries, els nous projectes, aplicant mesures d’eficiència energètica i espais multiús.

L’espai urbà és de totes i volem millorar aquest bé comú. Els carrers, les places i els equipaments són elements de cohesió social, d’igualtat entre tots els membres d’una comunitat. I per això, durant els mesos que venen, estarem construint el Prat del futur.


Alba Bou Jordà
@elPratenComu