Esteu aquí

Ja n'hi ha prou! Ens volem vives!

Gener 2020

Aquest mes passat hem sentit, en primera persona, el que és estar situats al món amb l’assassinat d’una dona per violència masclista. El 25N reivindicàvem poder acabar amb aquesta xacra social a la plaça de la Vila. No vull deixar passar l’oportunitat d’assenyalar que el 20N és el Dia Internacional de la Memòria Transsexual i vol fer visible els assassinats que pateixen, per qüestions de gènere, les persones transsexuals: una altra xacra social!

Hem de posar-nos les piles des de les administracions, des de totes i sense cap exclusió. Hem d’apostar fort per una educació amb respecte a la dona i a la diversitat de gènere. Revisem els protocols que apliquem quan hi ha una denúncia, formem els docents per identificar qualsevol indici de violència o discriminació. No cal esperar fins a la violència física! Sovint aquests assassins practiquen la violència psicològica i l’econòmica a les seves dones abans d’assassinar-les, i això també és violència masclista.

Totes les persones hem de posar el nostre gra de sorra per acabar amb aquesta xacra social, i ho podem fer alertant qui correspongui quan al nostre veïnat observem accions sospitoses. De res serveix dir-ho quan ja no hi ha remei i afegim una víctima més a la llista, no creieu?

Vull acabar amb una nota d’esperança i aprofitar aquest petit espai per desitjar a tothom que passeu aquests dies amb aquelles persones que us omplin de felicitat i de “bon rotllo” i que ho feu cadascú seguint les vostres tradicions i cultura. I, sobretot, us desitjo que entreu a l’any 2020 amb molt bon peu. Ens trobem pels carrers!

 

Jordi Ibern i Tortosa
@ERC_ElPrat 

Opinions d'altres mesos

Juliol 2020

La teva veu a l'Ajuntament (II)

Jordi Ibern i Tortosa

Juny 2020

La teva veu a l'Ajuntament

Jordi Ibern i Tortosa

Maig 2020

Cap persona pot quedar enrere

Jordi Ibern i Tortosa