Esteu aquí

Habitatge: molts avenços i molt a fer

Novembre 2020

En el passat ple municipal d’octubre es va aprovar una modificació de crèdit que permetrà comprar un terreny a l’Eixample Sud per construir-hi habitatge públic. Durant aquesta legislatura, gràcies a aquest i d’altres projectes ja en marxa, construirem uns 300 habitatges públics i de lloguer. I es gestionaran des de la perspectiva pública i comunitària, contraposant-nos a l’interès d’uns pocs que han especulat amb l’habitatge des de fa dècades. Complim així un dels nostres compromisos. Però la construcció d’habitatge públic és una proposta insuficient davant del repte de garantir el dret constitucional de tothom a un habitatge digne. Calen més mesures per pal·liar les dificultats de moltes famílies per pagar el lloguer, i per a massa jovent que ha de resignar-se a marxar de la seva ciutat per falta d’habitatge assequible.

Per això celebrem la recentment aprovada Llei de contenció de rendes, que limita el preu del lloguer en funció de la ubicació de l’habitatge. I ens alegrem també de la pròrroga automàtica dels lloguers que finalitzen en temps de COVID-19, que el Govern de l’Estat ha ampliat fins al febrer. Però seguirem treballant per una política d’habitatge de debò, de llarg termini i que garanteixi aquest dret. Calen polítiques de rehabilitació que facilitin la transició energètica dels habitatges, polítiques d’accessibilitat on viu gent gran, facilitar l’expropiació de pisos buits de grans tenidors...

Cal també que els ajuntaments disposem de més eines i més recursos per a l’habitatge. I cal que deixem d’estar tan sols: que la resta d’administracions, com els municipis, es comprometin amb aquest dret constitucional. Perquè un habitatge digne és el primer pas per a una vida digna. I perquè tothom qui vulgui la pugui desenvolupar aquí. Al Prat, al nostre lloc al món.

 

Alba Bou Jordà
@elPratenComu
 

Opinions d'altres mesos