Esteu aquí

Per fi tindrem més llum al Prat!

Desembre 2020

Des de 2015, quan vam tornar a tenir representació a l’Ajuntament, hem remarcat el fet que al Prat hi falta llum als carrers. Quan es fa fosc, trobem poca llum i massa ombres, i a més som poc eficients energèticament en relació amb el nostre enllumenat públic. El primer que vam fer va ser una petició per reforçar l’enllumenat al carrer Riu Guadalquivir, ja que la manca de llum generava inseguretat i afavoria els comportaments delictius. Més tard vam demanar millorar els enllumenats del barri de les Palmeres i de la plaça Mercè Rodoreda, per exemple.

Desgraciadament, la resposta de l’equip de govern era que parlàvem de sensacions i que no es volia un excés d’enllumenat per evitar la contaminació lumínica. Així ho vaig expressar al periòdic local Delta quan em van preguntar pel tema.

Finalment, l’any 2018, l’equip de govern va decidir escoltar-nos i va començar a preparar un Pla Director d’Enllumenat Local. Tanmateix, van anar passant els mesos i no en sabíem res. No ha estat fins ben recentment que hem pogut consultar el Pla i l’hem pogut discutir i aprovar en ple. Vam proposar estudiar la instal·lació d’un enllumenat intel·ligent, un sistema que automàticament augmenti la potència lumínica quan passin vianants o vehicles i que la disminueixi quan no detecti ningú. De moment, però, no sembla que aquesta idea s’hagi incorporat als documents presentats del Pla director.

En qualsevol cas, després d’anys treballant en aquest sentit, per fi tenim un document que ens marca la feina a fer i, si l’equip de govern compleix amb allò que diu als plens, durant el 2021 al Prat veurem que per fi tenim més llum a la ciutat!


Jordi Ibern i Tortosa
@ERC_ElPrat 

Opinions d'altres mesos