Esteu aquí

Educació, records i esforç

Octubre 2020

Vull desitjar força a tota la comunitat educativa de la ciutat amb l’inici d’un curs escolar excepcional i agrair la feina a les famílies, que han entès que els nostres infants necessiten normalitzar la seva educació i retrobar-se amb els seus amics i amigues d’escola.

L’educació és un dels millors tresors que tenim, com a espai de creixement personal, igualtat d’oportunitats i cohesió social, cal cuidar-lo i preservar-lo.

També vull tenir un record tant per a les persones que ens han deixat des del passat mes de març per culpa de la pandèmia de la COVID-19 com per als seus familiars, que han patit aquesta pèrdua en unes condicions tan dures. Tot el meu condol.

I per acabar aquest apartat de records, no vull oblidar els presos, les preses, els exiliats i les exiliades polítiques, ni els quasi 3.000 represaliats per la justícia espanyola. L’exercici dels drets de llibertat d’expressió,de reunió, de protesta i, més important encara, de vot no es pot perseguir.

Cal diàleg i no repressió. Però perquè es donin les condicions perquè aquest diàleg entre iguals sigui possible cal una amnistia general. Tothom ha de poder participar en la resolució democràtica del conflicte entre Catalunya i l’Estat, per això són tan rellevants l’amnistia i la llibertat per a totes i tots. És de justícia, i és necessari.

Finalment, enguany passarem de puntetes per la Festa Major. Per responsabilitat amb la ciutadania, el Ple ha decidit suspendre-la. L’any vinent l’hem de fer més grossa i gaudir-la el doble! Visca el Prat!


Jordi Ibern i Tortosa
@ERC_ElPrat 

Opinions d'altres mesos