Esteu aquí

Diàleg, però de debó

Novembre 2019

Després de mesos d’incertesa, recentment hem conegut la sentència del Tribunal Suprem sobre els principals líders del procés independentista. Aquesta sentència, opinable, com totes, ha de ser acatada. Vivim en un estat de dret amb separació de poders, i l’actuació del poder judicial es desenvolupa des del respecte als drets i les llibertats emparats per la Constitució. Els socialistes rebutgem qualsevol mena de desobediència institucional i intent d’enfrontar la legitimitat de les resolucions judicials amb les decisions d’instàncies de poder polític. Les institucions representatives han de representar a les diferents opinions que conviuen en la societat.


El judici i la sentència són producte de l’error comès pels dirigents independentistes de saltar-se la llei i d’un fracàs de la política. És hora d’obrir una nova etapa, presidida pel respecte a la legalitat i a les institucions, i presidida també per una ferma voluntat de diàleg, un diàleg que pugui recosir la societat catalana i que contribueixi a tancar les ferides profundes provocades pel procés independentista i les seves conseqüències.


En aquest context, anem a unes noves eleccions que voldríem que no s’haguessin produït després que el socialisme guanyés les del 28 d’abril amb un resultat excel·lent. Però ens vam trobar amb el bloqueig i la irresponsabilitat de la resta de forces polítiques, perquè no hi havia un projecte alternatiu al nostre. Ens presentem ara amb més força, amb un projecte inclusiu que aposta pel creixement econòmic i la justícia social. Ningú no té un projecte alternatiu i sortim encara amb més convicció perquè ara més que mai necessitem un govern ferm i cohesionat quegeneri l’estabilitat que el país necessita.


Juan Pedro Pérez Castro
@PerezJP_

Opinions d'altres mesos

Abril 2020

Cuidémonos

Juan Pedro Pérez Castro

Març 2020

Emergència climàtica

Juan Pedro Pérez Castro

Febrer 2020

Es hora de gobernar

Juan Pedro Pérez Castro

Gener 2020

Economía local

Juan Pedro Pérez Castro