Esteu aquí

Avancem cap a una ciutat més justa

Novembre 2021

L’equip de govern es va comprometre a treballar perquè les famílies pratenques poguéssim sortir de la crisi de la covid en les millors condicions. Ara sembla que podem començar a fer vida “normal”, però moltes famílies encara tenen dificultats. I davant d’això, ara més que mai treballem per impulsar una ciutat justa. Aquestes darreres setmanes hem engegat algunes iniciatives en aquest sentit.

En primer lloc, les ordenances fiscals per a 2022 miren de mantenir els serveis que vam crear per ajudar el veïnat que ho ha necessitat durant la pandèmia. I ho fan fent recaure la major pressió fiscal a les grans empreses i no al conjunt de la ciutadania, mentre mantenim els beneficis fiscals al teixit empresarial local.

En segon lloc hem engegat la Botiga, una nova forma d’entendre el suport alimentari que reben les famílies que ho requereixen.Allà on fins ara hi trobàvem el Punt Solidari, des d’on es repartien els lots de menjar, ara hi trobem un supermercat, on més de 2.000 usuràries poden triar els productes que necessitin. El projecte tirarà endavant amb la col·laboració d’un exèrcit de voluntàries i dels mateixos usuaris i usuàries.

El fort increment de la factura elèctrica és un greu efecte del sistema capitalista i dels oligopolis empresarials de distribució i comercialització d’energia. Per això, i tot i que els ajuntaments no hi tenim cap competència, fa mesos que ha començat a funcionar la Casa de l’Energia i ara iniciem el camí cap a una energia pública del Prat, per generar energia neta provenint del sol i consumir-la a preu just.

Per reblar el clau del retorn a la nova normalitat, us convidem a “sortir i disfrutar” de les múltiples opcions d’oci esportiu que ens brinden els nostres equipaments i espais públics!

 

Alba Bou Jordà
@elPratenComu