Esteu aquí

2023: el Prat del futur es fa present

Febrer 2023

L’inici de l’any és un bon moment per plantejar-nos quins reptes de futur volem abordar, personalment, col·lectivament i com a ciutat; per recordar com ens imaginem el Prat del futur i quines passes estem fent per assolir-lo. Per a això, tenim una eina molt important: el Pressupost municipal.

Els pressupostos, que enguany ascendeixen a 113 milions d’euros, són una eina per contribuir a millorar la vida dels pratencs i les pratenques. Els comptes del 2023, a més, neixen amb un ampli acord polític: han estat aprovats per 22 dels i les 25 regidors/es del consistori. Són els pressupostos d’una àmplia majoria de progrés, i ens permetran fer funcionar la ciutat fomentant la cultura (amb projectes com el Bo Jove) i l’educació (amb la gratuïtat de l’etapa dels més petits , l’I2). També, continuar millorant l’espai públic, pacificant carrers; garantir la cohesió social, amb projectes com la nova residència municipal per a gent gran, o continuar sent referents en sostenibilitat, amb l’impuls de l’Energia del Prat com a projecte destacat.

Aquest 2023 posarà a prova l’economia de moltes famílies i empreses. Per això, l’Ajuntament ha aconseguit tirar endavant una proposta que no toca la pressió fiscal a les famílies i, alhora, continua acompanyant aquelles que ho necessiten des d’un municipi que vol continuar sent un dels que més inversió social fa de tot l’Estat.

Aquests pressupostos són una mostra de com elGovern Municipal, mentre atenia la pandèmia, no deixava de treballar per assentar les bases del Prat del futur que dibuixàvem al PAM, un Prat del futur que aquest 2023 ja es fa present.

 

Alba Bou Jordà
@elPratenComu