Esteu aquí

Una canonada redueix el pas de camions amb inflamables pel Prat

L'ha construït l'empresa Total i estalvia el pas de 30 camions diaris per la Zona Franca, el Pratenc i la ZAL

dilluns, 12 maig, 2014 - 12:17

L'empresa petroquímica Total, ubicada a la Zona d'Activitats Logístiques ZAL Prat, ha construït una canonada subterrània per transportar estirè des del Moll d'Inflamables del port de Barcelona fins a la seva factoria.

Abans, aquest líquid inflamable derivat del petroli era transportat a la fàbrica amb camions cuba, a una mitjana de 30 al dia. Els camions havien de fer un recorregut d'uns 10 km entre el port i la planta de Total, passant per la Zona Franca, el polígon Pratenc i la ZAL.

La canonada, en canvi, fa el recorregut en línia recta (3 km) de manera molt més segura, eficient, barata i ecològica, doncs també estalvia emissions de CO2 a l'atmosfera. L'empresa ha invertit 2 milions d'euros en la construcció de la canonada.

Total, ubicada des de fa 40 anys al Prat, necessita l'estirè per a la fabricació de poliestirè, una resina de plàstic que s'utilitza, per exemple, per a la fabricació dels envasos dels iogurts.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...