Esteu aquí

Dissabte entra en vigor el nou límit de velocitat de 80 km/h a les vies ràpides de l’àrea metropolitana

Durant el mes de desembre només s'advertirà als infractors, però a partir de l'1 de gener se'ls multarà.

divendres, 30 novembre, 2007 - 10:30

A partir de dissabte 1 de desembre els conductors i conductores hauran de limitar la velocitat a 80 km/h a les vies ràpides de l'àrea metropolitana, en la qual es troba el nostre municipi.

La mesura té per objectiu principal rebaixar els nivells d'emissions contaminants a les comarques de la primera corona barcelonina, i és només una més d'entre una setantena d'altres mesures.

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, assegura que "la reducció de la velocitat no allargarà el temps de conducció. Per exemple, a la C-32 de Castelldefels al Nus del Llobregat passar de 120 a 80 km/h només incrementarà el trajecte en tres minuts. I aquest és el tram més llarg, amb 11 quilòmetres en total".

Segons un estudi de Trànsit, cada dia circulen prop d'un milió de vehicles per les vies d'accès a Barcelona. El 72,8% superen els 80 km/h de mitjana i el 27,2% van a una velocitat inferior a causa de les congestions viàries. D'aquesta manera, la velocitat mitjana és de 88,5 km/h.

Pèrez Moya ha insistit que aquesta mesura evitarà la mort de 1.200 persones per any a causa de malalties cardiorespiratòries. Paral·lelament es preveu un important descens de la sinistralitat, ja que en altres països on s'ha aplicat s'han reduït a la meitat els accidents mortals.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...