Esteu aquí

L’institut Doctor Trueta utilitza l'aigua que s'acumula als soterranis

Rega jardins i horts i omple les cisternes dels wàters.

dimarts, 20 novembre, 2007 - 10:59

L’edifici de l’IES Doctor Trueta, que data dels anys 70 del segle passat, està construït sobre un forjat sanitari que, per tal d’evitar les humitats del subsòl, l’eleva del nivell del sòl.

En aquest forjat es creen unes cisternes o piscines estanques on s’acumula l’aigua de l’aqüífer. Fins ara, per evitar humitats i rovellament de canonades i estructures aquesta aigua es bombava cap al clavegueram.

Ara, però, aquesta aigua es fa servir per regar la gespa, les plantes i els arbres del pati i les hortalisses de l’hort escolar. Quan s’acaba l’aigua d’una pisicna, immediatament es posa en marxa la bomba de la següent.

Alguns estius el nivell de l’aqüífer baixa i llavors la filtració cap a les piscines és menor. Per això s’ha creat un sistema de recollida de les aigües pluvials, que s’emmagatzemen a les cisternes dels soterranis i, d’aquesta manera, es disposa d’aigua en tot moment.

A més, totes les cisternes dels wàters del centre funcionen amb aigua que prové de les piscines del soterrani.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...