Esteu aquí

L'associació de familiars de malalts d'alzheimer ampliarà el seu centre d'estimulació amb una subvenció

El centre Alois I duplicarà la seva capacitat.

divendres, 22 febrer, 2008 - 12:15

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha acordat atorgar una subvenció de 125.000 euros a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat, AFA BAIX, per a l'ampliació i millora del centre d'estimulació Alois I, situat a l'avinguda d'Apel·les Mestres de la ciutat. Les obres començaran al mes de març i estaran enllestides en uns 4 mesos.

Amb aquesta subvenció, l'AFA BAIX podrà duplicar la superfície del centre Alois I gràcies a l'annexió d'un local situat al costat, fet que també permetrà duplicar el nombre de persones usuàries, que actualment són disset, amb edats compreses entre la cinquantena i la vuitantena d'anys.

A més, la subvenció municipal també permetrà la creació d'una aula específica per a l'estimulació de malalts i malaltes en fase inicial a través d'ordinadors amb programes específics i adaptables a cada cas particular. Aquestes persones faran ús de l'aula un parell d'hores cada dia o cada dos dies, en funció de les seves necessitats, i sota la supervisió d'una psicòloga.

El centre Alois I està dirigit a l'estimulació cognitiva específica de malalts i malaltes d'alzheimer, i l'integren professionals especialistes en demències. S'hi fan teràpies no farmacològiques, com ara estimulació a través d'ordinadors, activitats físiques, fisioteràpia, musicoteràpia, llenguatge, escriptura, caminar... de manera que les persones usuàries estan permanentment motivades, fet que, tal com ha quedat demostrat, ajuda a retardar l'avenç de la malaltia.

La majoria de les persones usuàries estan al centre des de primera hora del matí fins a les cinc de la tarda, incloent-hi el dinar. Aquestes hores suposen un important descàrrec per a les famílies dels malalts i malaltes, sobre les quals pesen de manera més directa els inconvenients d'aquesta malaltia. De fet, el centre Alois I també disposta d'un grup d'ajuda per a les famílies o persones cuidadores, dirigit per un psicòleg.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...