Esteu aquí

El Parc Agrari fa camps de treball d'aprenentatge de pagès

Es faran durant el mes de juliol a la masia pratenca de Can Comas, seu del Parc.

divendres, 21 maig, 2010 - 13:17

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat organitza enguany la primera edició dels camps de treball "L'ofici e pagès/esa", que tindran lloc entre el 5 i el 16 i el 19 i el 31 de juliol a la masia i la finca agrícola pratenca de Can Comas, seu del Parc.

El camp de treball pretén acostar als nois i noies d'entre 12 i 16 anys l'entorn agrari de la comarca del Baix Llobregat i fer-los partícips de la importància de preservar un dels darrers espais agraris que hi ha a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Durant els camps de treball els nois i les noies podran conèixer de primera mà i experimentar les feines que són pròpies de la vida de pagès. Amb les pràctiques a l'hort i a l'hivernacle de Can Comas, aprendran a plantar i a collir, però també com tenir cura dels cultius mentre creixen i com preparar el planter per a futures plantacions.

D'altra banda, i sempre acompanyats pels educadors de la Fundació Privada Sigea, els nois i noies coneixeran els ets i uts de les fruites i hortalisses pròpies de casa nostra amb el taller de dissecció i, també, aprendran a preparar-les i a assaborir-les al taller de cuina.

A més, durant el camp de treball els nois i les noies descobriran l'entorn a través de diferents itineraris per conèixer el medi natural del Parc Agrari i un dels seus elements més importants, l'aigua, els conreus que hi són característics i, també, les zones humides del delta del Llobregat.

Els camps de treballs "L'ofici de pagès/esa" es duran a terme de dilluns a divendres de les 9 a les 17 h i s'ofereixen en dos torns (del 5 al 16 de juliol i del 19 al 31 de juliol). Estan destinats a nois i noies de 12 a 16 anys i tenen un preu de 150 euros per torn.

Per a més informació i inscripció, podeu visitar el web de Sigea.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 12:15

La fira a la Plaça de Roigé i Badia tanca el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE)

Quatre escoles i 150 infants de 5è de primària de la ciutat participen en una...
FP mecàniques avions

dijous, 23 maig, 2024 - 12:00

Demà arrenca el període de preinscripció per als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior 2024-2025

El tràmit pot formalitzar-se fins al dijous 30 de maig

dijous, 23 maig, 2024 - 09:00

Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo 2023

Aquest passat dimarts, 21 de maig es va celebrar la 16a edició dels premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo, on es premia l'emprenedoria dels pratencs ...