Esteu aquí

Grups de suport emocional per a persones que cuiden malalts a casa

Sovint les cures a persones dependents provoquen un important desgast psicològic i fins i tot aïllament social a la persona que se'n fa càrrec.

dimecres, 14 abril, 2010 - 12:00

Compartir experiències amb qui viu una situació similar. Aquest és el principal objectiu del Grup d'Ajuda Mútua per a cuidadores i cuidadors de persones dependents que la regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament ha posat en marxa aquest any.

El grup es reuneix quinzenalment i compta amb l'assessorament d'una psicòloga, encara que l'objectiu és que més endavant les persones integrants puguin gestionar les sessions sense necessitat de professionals.

Les reunions permeten a les persones cuidadores posar en comú les seves experiències en l'atenció a familiars.

Compartir consells i sensacions
Comparteixen consells pràctics de la seva activitat diària però, sobretot, les sensacions i sentiments que produeix la seva situació.

Sovint les cures a persones dependents provoquen un important desgast psicològic i fins i tot aïllament social a causa de la dedicació absoluta al dependent.

A través del grup, persones que es troben en aquesta situació s'ajuden emocionalment i troben un espai on són protagonistes.

Orígens del grup
La primera experiència va tenir lloc el 2008, en col.laboració amb la Diputació de Barcelona i conduït per professionals de la Fundació Atenció a les Persones Dependents. Els bons resultats han permès crear el Grup d'Ajuda Mútua com a continuació estable del taller inicial.

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...