Esteu aquí

L'Ordenança de circulació s'adapta al l'ús creixent de la bicicleta al Prat

L'Ajuntament ha aprovat una modificació de l'Ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles

dimecres, 18 juliol, 2012 - 11:06

L'Ajuntament ha aprovat una modificació de l'Ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles per adaptar-la al creixent ús de la bicicleta a la nostra ciutat.

Segons la nova normativa, les bicis circularan preferentment pels bicicarrers, carrils-bici i, si no n'hi ha, per la calçada, on se sotmetran a la mateixa normativa de trànsit que regeix per a qualsevol vehicle. Per tant, podran circular per la part central dels carrils.

No per voreres
Les bicis no podran circular per les voreres o zones de vianants, excepte en carrers on no hi hagi ni carril-bici ni calçada. En aquest cas, les bicicletes hauran de respectar la prioritat dels vianants i no podran anar a més de 10 km/h. A més, hauran de circular a més d'un metre de persones o façanes. Si no és possible, caldrà baixar de la bici i anar  a peu.

Les bicis han de portar timbre i, de nit, llums i reflectants. Podran portar remolcs homologats i no es podran lligar ni a arbres, semàfors, bancs o papereres.

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista concedida al respecte pel tinent d'alcalde Joaquim Bartolomé al programa "Planeta Prat" d'El Prat Ràdio (91.6 FM), i a continuació consultar un fulletó informatiu editat per l'Ajuntament.
 

 

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...