divendres, 3 octubre, 2025 - 12:30
Estrella Damm i el Gremi de Restauradors del Prat, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i de la Cooperativa Agrícola del Prat, presenten la segona edició de la Ruta de Tapes Del Prat al Plat. Del 3 al 19 d’octubre, 24 bars i restaurants del Prat oferiran creacions gastronòmiques acompanyades d’un quinto o una canya d’Estrella Damm pel preu de 4 €, en una experiència única arrelada al territori i amb l’essència del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Després de l’èxit de la primera edició, Del Prat al Plat es vol consolidar com una cita gastronòmica de referència que posa en relleu el talent dels restauradors locals. Cada tapa ha estat concebuda per destacar els ingredients de temporada i els productes de proximitat, amb una clara connexió amb els tresors agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat i un compromís amb la sostenibilitat, la cuina i el comerç local.
A l’octubre, les hortes del Parc Agrari del Baix Llobregat esdevenen un autèntic esclat de colors, textures i aromes. És el moment ideal per reconnectar amb el ritme natural de la terra i gaudir d’una paleta de sabors de temporada amb protagonistes com els moniatos, les patates, els espinacs, els raves o les figues. Uns productes que viatgen directament del camp als fogons i que serveixen d’inspiració als cuiners i cuineres locals per donar forma a les seves creacions gastronòmiques.
A la ruta Del Prat al Plat, aquesta riquesa agrícola pren vida amb elaboracions molt diverses. Entre les propostes d’aquesta segona edició hi trobem el “Mar i muntanya de sípia” del Restaurant 2 de vins, amb ous de sípia a la planxa sobre salsa de fricandó i compota de figues del Parc Agrari; la “Truiteta de tardor” del Café l’Artesà, elaborada amb bolets de temporada i cansalada cruixent; el “Pulled mushroom taco” del restaurant Viva, una versió vegana amb bolets, col llombarda i pico de gallo amb raves i tomàquets del Parc Agrari; o el “Caneló Pota Blava” de l’Hotel Sallés Ciutat del Prat, un caneló cruixent de pollastre Pota Blava del Prat amb chutney de tomàquet, tòfona i reducció d’Oporto. Totes elles són una mostra de la creativitat dels restauradors pratencs i de la riquesa dels productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Es tracta d’una oportunitat excel·lent per conèixer la variada oferta de restauració que ofereix el Prat de Llobregat, així com per posar en valor la llarga tradició agrícola de la zona i degustar el millor producte de temporada que s’hi conrea. I tot plegat, acompanyat d’Estrella Damm, la cervesa elaborada a la capital gastronòmica del Baix Llobregat segons la recepta original de 1876.
En aquesta edició, els comensals també tindran un paper protagonista, ja que podran votar la seva tapa preferida mitjançant les butlletes disponibles als establiments participants. A més, totes les persones que hi participin entraran al sorteig de premis que combinen gastronomia i territori, com una cistella amb productes del Parc Agrari del Prat, un sopar per a dues persones en un dels establiments participants de la ruta o una visita guiada a la Fàbrica d’Estrella Damm del Prat de Llobregat.
I per arrodonir aquesta segona edició, el 18 d’octubre la Ricarda acollirà una jornada que posarà el punt i final a la ruta de tapes amb actuacions musicals, degustació de cervesa i una variada oferta gastronòmica amb productes de proximitat, a més del lliurament oficial dels premis de la Ruta Del Prat al Plat.
· 9Cèntric
· Bar La Capsa
· Café l’Artesà
· Dolmar
· El Flaco Frankfurt
· El Regust
· Hotel Sallés Ciutat del Prat 4*
· La Bodegueta. Vermuteria
· La Masia Emilio Sanchez
· La Nova Primavera
· La Santa Burger
· Lola’s Brunch
· Los Naranjos
· Los Tres Toboganes
· Mesón El Cortijo amb Posa’t Morat
· Restaurant Catalunya i Aragó
· Restaurant 2 de vins
· Restaurant Gran Mercat
· Restaurante Casa Guijarro
· Restaurante La granja
· Tapería Las Cinco y Pico
· Viva
· Xarcuteria Los Molina
· + Que Tapas
La Ruta de Tapes Del Prat al Plat se suma a les propostes nacionals i internacionals impulsades per Estrella Damm amb l’objectiu d’activar l’hostaleria amb activitats gastronòmiques de qualitat. Així neixen, per exemple, les rutes de tapes, presents en ciutats com Barcelona, Madrid, Miami o Lisboa. Avui en dia, Estrella Damm se segueix elaborant segons la recepta original de 1876, resultat de la combinació de malt d’ordi, arròs i llúpol, 100% ingredients naturals procedents d’agricultors locals, sense additius ni conservants. El seu sabor, que mostra un gran equilibri entre el caràcter cereal i l'amargor, l'ha fet mereixedora de nombrosos reconeixements a nivell internacional.
dijous, 18 setembre, 2025 - 10:00
dilluns, 8 setembre, 2025 - 15:45
dissabte, 6 setembre, 2025 - 15:45