Esteu aquí

El Descompositor: "Explorant els sons algerians. Un viatge musical a través dels últims 60 anys" amb Yacine Belahcene

Una xerrada conduïda pel cantant i productor Yacine Belahcene que ens convida a explorar els ritmes captivadors del Chaabi fins a l'explosió revolucionària del Raï. La música algeriana ha estat una expressió vibrant d'identitat i resistència en les darreres sis dècades. Amb artistes com Cheikha Rimitti i Khaled, el Raï es va convertir en un fenomen global, portant els sons d'Algèria a audiències internacionals. A més, la música Amazigh i Tuareg ha afegit una dimensió única, celebrant les profundes arrels culturals del país i connectant les comunitats a través dels ritmes hipnòtics i missatges d'esperança. La influència de grups com Gnawa Diffusion ha enriquit encara més el panorama musical, fusionant elements tradicionals amb gèneres contemporanis per crear una experiència musical innovadora i poderosa.

Aquest viatge musical que ens proposa en Yacine Belahcene, ens porta des dels carrers d'Alger fins als escenaris internacionals, on cada nota explica una història de passió i perseverança. La música algeriana ha evolucionat de ser una eina de resistència a una expressió d'identitat i creativitat. Als cafès d'Algèria, els sons s'entrellacen per formar una simfonia de diversitat cultural, on el passat i el present convergeixen en harmonia.

A més, el dissabte 23 tindrà lloc el concert de Cafè d'Alger, que proposa un repertori de música chaâbi i altres músiques del sud, revisades i adaptades amb l’inspiració dels grans noms de la música popular algeriana com ara Dahmane el Harrachi, Sheikh el Hasnaoui o Amar Ezzahi. Activitat gratuïta a El Bar de La Capsa. 

Activitats relacionades

Escarxofa&Jazz 2024

Tipus: Música
Quan: 14/04/2024 de 12:00 a 19:00 h
On: La Capsa